Nobel Barış Ödülü bugün sahibini bulacak

2017 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi bugün açıklanacak. Ödülün kime gideceği yine sır gibi saklanıyor. Muhtemel isimler basında yer buluyor.

Haberler NTV Haber 06.10.2017 - 11:00

2017 Nobel Barış Ödülü'nün hangi isim ya da kuruma verileceği bugün duyurulacak. 2017 Nobel Barış Ödülü için 215 kişi ve 103 kurum aday gösterildi. Nobel Barış Ödülü için birçok ünlünün ismi ön plana çıkıyor.

İran'la nükleer anlaşmaya imza atan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Avrupa Birliği Dış Politika şefi Federica Mogherini en muhtemel isimler arasında gösteriliyor.

Kuzey Kore krizinin zirve yaptığı bir dönemde ödülün, nükleer silahların önlenmesiyle ilgili çabalarından dolayı eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye verilebileceği de konuşuluyor.

Suriye'de faaliyet gösteren sivil savunma kuruluşu "Beyaz Baretliler" de yine favoriler arasında gösteriliyor.

Gazeteci Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi de Nobel Barış Ödülü'nün adaylar arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Papa Francis, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği de muhtemel adaylar.

İslam'ı aşağıladığı gerekçesiyle 10 yıl hapis ve bin kırbaç cezasına çarptırılan Suudi blog yazarı Raif Badawi de öne çıkan isimlerden.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız