SPD'den Schulz'a ültimatom: Dışişleri bakanı olma

Hristiyan Birlik partileri ile koalisyonda anlaştıktan sonra dışişleri bakanlığı koltuğuna oturacağını açıklayan SPD lideri Schulz geri adım attı. Partisinden ültimatom alan Schulz, Merkel hükümetinde görev almayacağını duyurdu.

Haberler ntv.com.tr 09.02.2018 - 16:48 Son Güncelleme : 09.02.2018 - 17:11

Almanya Başbakanı Angela Merkel'le koalisyon görüşmelerini tamamlayan Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz yeni kurulacak hükümette görev almayacağını duyurdu.  

Sosyal Demokrat Parti SPD Genel Başkanı Martin Schulz, Başbakan Angela Merkel tarafından kurulacak olası koalisyon hükümetinde görev almayacağını açıkladı. 

Schulz, "Federal hükümete katılmayacağımı beyan ediyorum. Aynı zamanda bunun SPD içerisindeki kişisel tartışmaları sonlandırmasını ümit ediyorum" dedi. 

Sosyal Demokrat Parti ve Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Birlik partileri CDU/CSU arasındaki koalisyon görüşmeleri geçtiğimiz çarşamba günü başarıyla sonuçlanmış ve iki parti koalisyon hükümeti kuracağını açıklamıştı. 

Başbakan Angela Merkel, SPD Genel Başkanı Martin Schulz ve CSU lideri Horst Seehofer'in ortak basın toplantısında, SPD lideri Schulz hükümette dışişleri bakanı olarak yer almaya karar verdiğini açıklamıştı. Schuz, SPD liderliğinden istifa edeceğini de belirtmişti.  

SPD'DEN SCHULZ'A ÜLTİMATOM 

Ancak Schulz'un bu kararı partisinin üst yönetiminde rahatsızlığa yol açmıştı. Parti yönetimi, Schulz'a bugün öğleden sonraya kadar açıklama yapması yönünde ültimatom vermişti. SPD yönetiminin ültimatomu sonrası açıklama yapan Schulz, olası koalisyon hükümetinde dışışleri bakanı olarak yer almayacağını açıklamıştı. 

MERKEL'İN KABİNESİNDE YER ALMAM DEMİŞTİ

SPD Genel Başkanı Martin Schulz, seçim döneminde yaptığı açıklamada Başbakan Merkel'in yönetiminde kurulacak bir hükümette asla görev yapmayacağını ifade etmişti. 

GABRIEL PARTİSİNİ TOPA TUTTU

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de dün yaptığı açıklamada yeni kurulacak hükümette kendisine görev verilmemesini "saygısızlık" sözleriyle eleştirmişti.

Gabriel gazetelere verdiği demeçte, "Geriye kalan, partimiz Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) birbirimize karşı yaklaşımımızın saygısız ve verilen sözlerin değersiz hale gelmiş olmasından duyduğum üzüntü" ifadelerini kullandı.

Kulislerde Gabriel'e koalisyonun yenilenmesi halinde şimdiki görevi olan Dışişleri Bakanlığı'na devam etme sözü verildiği iddia ediliyordu. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız