Sudan'ın devrik lideri Beşir’in bavullarından servet çıktı

Sudan’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ve devrik lider Ömer el Beşir’in ailesinin ikametlerinde yapılan aramalar sonucu Beşir’e ait olduğu iddia edilen 5 milyon Sudan poundu, 351 bin dolar ile 6 milyon eurodan fazla para bulundu.

Haberler İHA 20.04.2019 - 21:54

Sudan Başsavcısı Mutasim Mahmoud, görevden alınan Ömer el Beşir’in, kara para aklama ve yasadışı yollardan büyük miktarda döviz bulundurmaktan suçlu bulunduğunu açıkladı.

Basına konuşan yerel kaynaklar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ve devrik lider Ömer el Beşir’in kardeşlerinin ikametlerinde yapılan aramalar sonucu Beşir’e ait olduğu iddia edilen 5 milyon Sudan poundu, 351 bin dolar ile 6 milyon eurodan fazla para bulundu.

Mahmoud basına yaptığı açıklamada ele geçirilen paranın devlet hazinesine güvenli bir şekilde aktarıldığını belirtti.

Öte yandan Beşir’in çevresine yönelik operasyonların devam ettiği ve bu rakamın çok daha yukarı çıkabileceği de kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız