Suriye'de İdlib'deki Şii köyleri tahliye ediliyor

Suriye'nin İdlib kentinde muhaliflerin kuşatması altındaki Şii köyleri Fua ve Kefraya'dan tahliyeler başlıyor. Suriye devlet televizyonu otobüslerin köylere ulaştığını duyurdu.

Haberler NTV Haber 18.07.2018 - 12:35 Son Güncelleme : 18.07.2018 - 12:36

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib büyük ölçüde, Nusra Cephesi'nin devamı kabul edilen Hayat Tahrir Eş-Şam örgütünün kontrolünde.

Tahrir Eş-Şam ile İran devrim muhafızları arasında Fua ve Kefraya'da kalan sivillerin tahliyesi için anlaşmaya varıldı.

Köylerin tahliyesi karşılığında, devlet hapishanelerinde tutulan yüzlerce kişinin serbest bırakılacağı belirtildi.
Şam yönetimi 300'ü Alevi 6 bin sivilin tahliyesi için Fua ve Kefraya köylerine 100 otobüs gönderdi.

Geçen yıl muhaliflerin kuşatması altındaki Fua ve Kefraya'daki sivillerle Suriye ordusunun kuşatması altındaki Medaya ve Zabedani'deki muhalifler takas edilmişti.

Türkiye'nin de arabuluculuk ettiği anlaşma kapsamında Fua ve Kefraya'dan kalan 7 bin kişiye karşılık hapishanelerde tutulan bin 500'den fazla muhalifin serbest bırakılması da vardı. Ancak anlaşma tam olarak hayata geçirilememişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız