Suudi Arabistan'dan Yemen'e operasyon

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in batısındaki Hudeyde kentinde "geniş çaplı operasyon" başlattı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.09.2018 - 16:16

Yemen'deki Batı Sahili Koalisyon Güçleri Komutanı Tuğgeneral Tuneyci, Hudeyde'de Husi milislerin kontrolündeki bölgelere askeri operasyon başlattıklarını açıkladı.

Tuneyci, Yemen ordusunun kentin doğusundaki varlığının, koalisyon güçleri tarafından güçlendirilmesinin ve Husilerin önemli ikmal hatlarının kesilmesinin ardından operasyonun başlatıldığını söyledi.

Yemen hükümet güçleri, Hudeyde kenti ve limanını Husilerden almak için 13 Haziran'da Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle operasyon başlatmıştı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başta başkent Sana olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız