Trump "A Takımı"nı Türkiye'ye gönderiyor

ABD'nden Türkiye'ye iki kritik ziyaret gerçekleşecek. ABD Başkanı Donald Trump'ın "A Takımı"ndan iki önemli isim Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik danışmanı korgeneral Herbert Raymond McMaster Türkiye'ye geliyor. Masada Afrin Harekatı ve Menbiç olacak. Trump'ın dış politikadaki "A Takımı"na yakından bakalım.

Haberler NTV Haber 09.02.2018 - 16:19 Son Güncelleme : 09.02.2018 - 16:25

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığından bu yana neredeyse baştan aşağı değişen kabinesinde sabit kalan az sayıdaki isimden biri. Teksaslı olan Tillerson okulu bitirdikten sonra dünyanın en büyük enerji şirketlerinden ExxoMmobil'de işe girdi ve başka hiçbir yerde çalışmadı.

Şirkette CEO'luğa kadar yükselen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, CEO'luğu döneminde Rusya ile iyi ilişkilere sahip oldu. Özellikle de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le iyi bir diyalog kurdu.

Türkiye'ye gelecek bir diğer kritik isim de ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster.

Michael Flynn'den boşalan koltuğa oturarak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı olan H.R. McMaster, Başkan Donald Trump'a yakın çalıştığı için Beyaz Saray’daki kilit pozisyonlardan birinde bulunuyor.

Amerikan ordusunda üst düzey görevlerde bulunan McMaster, Birinci Körfez Savaşı’nda gümüş yıldız madalyası aldı.

2005’te Irak’ın Telafer kentinde ABD operasyonlarını komuta etti. 2014’te Amerikan Time dergisi tarafından “en etkili 100 kişi” arasında gösterildi.

Trump, McMaster için "muhteşem bir yetenek ve deneyim adamı” yorumunda bulunuyor.

Türkiye'de son olarak en çok konuşulan isimlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk.

ABD eski Başkan Barack Obama tarafından Ekim 2015'te göreve atanan Brett McGurk, Donald Trump'ın işbaşı yapmasının ardından görevine devam etti.

McGurk göreve geldiği günden bu yana Ankara'nın tepkisini çeken bir isim. Türkiye'nin tepkisinin nedeni Amerikalı özel temsilcinin Suriye'nin kuzeyinde YPG kamplarına yaptığı ziyaretler.

ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ özel temsilcisi Brett McGurk, Ortadoğu uzmanları tarafından "Arabistanlı Lawrence"a benzetiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız