Trump'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, CIA'in kendisine sunduğu raporun ardından, "Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgi sahibi olabileceğini söyledi ve ekledi, "Belki biliyordu, belki de bilmiyordu" dedi. Trump, "Suudi Veliat Prens gelebilirse kendisiyle G-20 zirvesinde görüşebilirim. CIA cinayetle ilgili yüzde yüz bir saptama yapmadı" açıklamasını yaptı.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 21.11.2018 - 04:35

Son dakika haberi! ABD Başkanı Donald Trump, CIA'in kendisine sunduğu Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili raporun ardından açıklamalarda bulundu. 

Trump, "İstihbarat kurumlarımız tüm bilgileri değerlendirmeye devam ediyor. Suudi Veliaht Prensin bu trajik olaydan bilgisi olmuş olabilir" dedi.

Trump, Beyaz Saray sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında "Suudi Veliaht Prens cinayeti belki biliyordu, belki de bilmiyordu" ifadelerini kullandı, Trump, "Dünyadaki terörizm tehdidini tamamen ortadan kaldırmak en büyük hedefimiz" dedi.

Trump, ABD'nin çıkarlarını sağlamak için Suudi Arabistan'ın kararlı bir ortağı olmaya devam etme niyetinde olduğunu belirtti.

Kaşıkçı'nın öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirten ABD Başkanı, büyük bağımsız araştırmalar sonrasında korkunç suçun pek çok ayrıntısını bildiklerini söyledi.

Kaşıkçı cinayetinin arkasındaki tüm gerçekleri hiçbir zaman öğrenilemeyebileceklerini de vurgulayan ABD Başkanı, Suudi Arabistan'ın İran'la mücadelede harika bir müttefik olduğuna dikkat çekti.

TRUMP: 100 MİLYARLARCA DOLARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'la yapılan ticari anlaşmalardan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere ABD-Suudi Arabistan ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl yaptığı ziyarette Suudi Arabistan'ın ABD'ye 450 milyar dolar yatırım yapmaya ikna olduğunu da hatırlatan Trump, "Savunma sözleşmelerini aptalca iptal edersek, Rusya ve Çin'in yararına olur" dedi.

Trump, açıklamasında "Kongrede farklı bir yol izlemek isteyenler olduğunu anlıyorum. Bunu yapmakta özgürler. Ancak bana sunulan fikirleri yalnızca Amerika'nın güvenliği ile tutarlılarsa düşünürüm" ifadelerine yer verdi.

Bu ülke ile yaptıkları ticari anlaşmaları sürdüreceklerini belirten Trump, "100 milyarlarca dolardan vazgeçmeyeceğiz. Eğer vazgeçersek petrol fiyatları tavan yapacak" dedi.

Trump, kendisinin şahsi olarak Suudi Arabistan'la bir ticari ilişkisinin olmadığını ileri sürdü.

ABD Başkanı Trump, "Umrumda değil, Suudi Arabistan'ın benimle bir ilgisi yok. Bu ülkeden 100 milyarlarca dolarlık ürün alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'a askeri malzeme satılmaması durumunda Riyad yönetiminin ihtiyacını Rusya ve Çin'den karşılayabileceğini dile getiren Trump, "Rusya ve Çin bu durumdan çok çok mutlu olacaktır" diye konuştu.

TRUMP'TAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Trump, konuyla ilgili ikinci bir açıklama daha yaptı. 

Trump, "Suudi Veliaht Prens gelirse, kendisiyle G-20 Zirvesi'nde görüşebilirim. CIA cinayetle ilgili yüzde yüz bir saptama yapmadı" açıklamasında bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız