Ürdün'den Suriye'deki "Beyaz Baretliler"e geçiş izni

Ürdün, İngiltere, Almanya ve Kanada'nın iskân etme taahhüdünde bulunduğu Suriye'deki Sivil Savunma ekibinden (Beyaz Baretliler) yaklaşık 800 kişiye ülke üzerinden geçiş izni verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 22.07.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 22.07.2018 - 10:52

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak tanınan Sivil Savunma ekibinden yaklaşık 800 kişinin, "can güvenliğinin olmadığına" dikkat çekilerek, İngiltere, Almanya ve Kanada'da iskân edilmesi taahhüt edilen Suriyelilerin, "yalnızca insani nedenlerden" dolayı Ürdün üzerinden geçiş taleplerinin onaylandığı kaydedildi.

Açıklamada, Suriye'de muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde sivil savunma faaliyetlerinde bulunan bu kişilerin, rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle bulundukları bölgelerden kaçmak zorunda kaldıklarına işaret edildi.

Suriyelilerin geçiş düzenlemelerinin, Birleşmiş Milletler (BM) yönetiminde yapılacağı ve en fazla 3 ay Ürdün'de kaldıktan sonra İngiltere, Almanya ve Kanada'ya gönderilecekleri belirtilen açıklamada, söz konusu 800 Suriyelinin, şu an bulundukları bölge ve Suriye'den Ürdün'e geçişleriyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız