Vatikan'da en son "İstanbullu Papa" ziyaret edilmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vatikan ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret. Son ziyaret Celal Bayar'ın cumhurbaşkanlığının son döneminde olmuştu. O dönemdeki Papa 23'ncü Ioannes ise "İstanbullu Papa" olarak bilinyordu.

Haberler 05.02.2018 - 14:57 Son Güncelleme : 05.02.2018 - 14:58

Celal Bayar'ın İstanbul'dan yakın arkadaşı olan Papa 23'ncü Ioannes, 60 ihtilali sırasında tutuklanan Bayar'ı kurtarmak için büyük çaba sarfetmişti.

Hatta Celal Bayar hakkında verilen idam kararını engellemek üzere bir bildiri yayımlayan 23'ncü Ioannes uzun süre görev yaptığı Türkiye'yi yakından takip ediyordu.

19 yıl süreyle İstanbul'da kardinal olarak görev yapan Angelo Guiseppe Roncalli 1958'de Papa seçildi ve 23'ncü Ioannes adını aldı.

İstanbul'da bulunduğu dönemde Türkçe öğrenen ve cemaatiyle Türkçe konuşmayı tercih eden Kardinal Roncalli'nin sıkı bir Beşiktaş taraftarı olduğu ve maçları şeref stadında takip ettiği biliniyor.

Kardinal Roncalli'nin Polonezköy'deki Katolik cemaatiyle yakın ilişkisi, Pangaltı'daki kilise binasında yaptırdığı kapsamlı tadilat ve Müslüman din adamlarıyla sürekli görüşmesi, ondan geriye kalan diğer hatıralar.

En son "İstanbullu Papa"ya yapılan ziyaret sonrasında tam 59 yılın ardından, ilk defa bir Türk Cumhurbaşkanı Vatikan'da ağırlanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız