Aclan Acar: 2019'da bu toplantılara üç bölgede devam edeceğiz

İzmir'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Ege Ekonomik Forum" bugün başladı. Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2019'da bu toplantılara 3 bölgede devam edeceklerini kaydetti.

Haberler Anadolu Ajansı 22.11.2018 - 15:58

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forumu, İzmir'de başladı.

Global gündeme ek olarak "yüksek teknoloji" ve "sürdürülebilir tarım ve Tarım 4.0" temalarının ele alındığı toplantıya İzmir merkezli olmak üzere Ege Bölgesi'nden iş dünyası örgütleri temsilcileri, kamu kurumlarından yöneticiler ve sektör temsilcileri katılıyor.

"EN ÖNEM VERDİĞİM PANELLERDEN BİR TANESİ: EGE BÖLGESİ'NİN BAŞARILI KADINLARI"

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, dünyadaki gelişmeleri değerlendirerek Türkiye'nin farklı bölgelerinde neler yapabileceği hakkında çalışmalar yaptıklarını, küresel rekabetin artığı ortamda bölgelerin gücünü artırmanın önemli olduğunu söyledi.

Bu toplantılarda Türkiye ekonomisine yoğun katkı veren illeri öne aldıklarını aktaran Acar, 2019'da bu toplantılara 3 bölgede devam edeceklerini kaydetti.

Acar, "Doğuş Yayın Grubu olarak Türkiye'nin farklı bölgelerinde, dünyadaki gelişmeleri de değerlendirerek 'Bölgelerimizin kalkınma düzeyini attırmak ve farklılılaşması açısından neler yapılabilir?' diye bir çalışmalar içerisindeyiz.

Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için hareket ediyoruz. Ege Bölgesi’nin kültürel özelliklerinin yanı sıra tarımda, turizmde giderek artan sanayileşmeyle beraberda çok önemli katkısı var. Ege Bölgesi aynı zamanda çok önemli bir liman şehrimiz, lojistik açıdan da büyük önem taşıyor. Toplantılar sırasında en çok önem verdiğim panellerden bir tanesi de 'Ege Bölgesi’nin Başarılı Kadınları.' Kadınlarımızın da bölgede ne büyük önem taşıdığını biliyoruz" dedi.

Foruma, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci ve diğer ilgililer katıldı.

EGEV’in bölge ortaklığı, TOBB ve İzmir Kalkınma Ajansı destekleri, İzmir Turizm Tanıtma Vakfı, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, ESBAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan “Ege Ekonomik Forum’un bu sene de “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlaması amaçlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

Mobil Uygulamalarımız