2021 YKS'ye sayılı günler kaldı (TYT, AYT ve YDT saat kaçta?)

Bir senelik hazırlanma süreci sona erdi, YKS'ye sayılı günler kaldı. 2 milyonun üzerinde aday 26-27 Haziran'da hayallerindeki üniversiteye girmek için sınavlarda ter dökecek. Uzmanlar, adayların kalan sürede her gün mutlaka deneme sınavı çözmesini, eksiklerini kapatmasını öneriyor.

Haberler ntv.com.tr 23.06.2021 - 09:40

2 milyonun üzerinde adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran'da yapılacak.

Öğrenciler önce Temel Yeterlilik Testi'ne girecek. Bu testteki başarıları puanlarının yüzde 40'ını oluşturacak.

İkinci gün Alan Yeterlilik Testi'ndeki başarıları ise puanlarına en çok etki edecek bölüm.

Geçen yıl salgın nedeniyle sınavda bazı iyileştirmeler yapılmış, öğrenciler ikinci dönem konularından muaf tutulmuş, TYT'de süre uzatılmış ve baraj puanı düşürülmüştü. Bu yıl düzeltmeler geçerli değil. Bu durum öğrencilerin kaygılarını da arttırdı.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı, Temel Yeterlilik Test (TYT), Alan Yeterlilik Testi  (AYT) ve  Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak.  TYT sınavı 26 Haziran'da, AYT ve YDT sınavı da 27 Haziran'da gerçekleşecek.

HES KODU ZORUNLU

2021-YKS için HES Kodu zorunludur. Adaylarımız HES Kodu bilgisini e-Devlet üzerinden, Hayat Eve Sığar uygulamasından ya da SMS yoluyla alabileceklerdir.

YKS'YE GİRERKEN BU BELGELERİ UNUTMAYIN

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:


1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)


2) Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı (Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi’nin geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)

YKS BARAJI KAÇ PUAN?

Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Merkezi yerleştirmede bir lisans programını tercih edebilmek için ise programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekmektedir.

2021 YKS NE ZAMAN? 

4 Şubat - 2 Mart 2021 tarihleri arasında alınan YKS başvuru işlemleri ardından YKS sınavının oturumları;

TYT 26 Haziran 2021 tarihinde saat 10.15'de uygulanacak.

AYT 27 Haziran 2021 tarihinde saat 10.15'de uygulanacak.

YDT 27 Haziran 2021 tarihinde 15.45'de uygulanacak.
 

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÇİFT SORU KİTAPÇIĞI

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) yapılan açıklamaya göre, YKS'ye girecek engelli bir öğrenci, 2021 kılavuzunun güncellenerek, okuyucu yardımı talep eden engelliler için engelli ve ona yardım eden okuyucuya 1'er tane olmak üzere çift soru kitapçığı verilmesi talebiyle KDK'ya başvurdu.

KDK, engelli öğrencinin mağduriyetinin giderilmesi için ÖSYM Başkanlığı ile görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin ardından öğrencinin sorunu çözüldü.

ÖSYM Başkanlığı, KDK'ya gönderdiği cevabi yazısında, 2021-YKS'de okuyucu yardımı talep eden ve soru kitapçığını okuma hakkı bulunan engelli adaylara yönelik yürütülmekte olan çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

ÖSYM'nin yazısında, 2021-YKS'de okuyucu yardımı alan ve aynı zamanda soru kitapçığını okuma hakkı bulunan adayların sınava girecekleri tek kişilik salonlarda, bir soru kitapçığı aday için, diğer soru kitapçığı ise okuyucunun soruları adaya okuması için olmak üzere, çift soru kitapçığı uygulamasının yapılacağı bilgisi verildi.

GEÇTİĞİMİZ SENE YKS'DE TÜRKÇE SORULARI ZOR BULUNDU

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız