İngiltere'de azınlık gruplarına daha az doktora kontenjanı sağlanıyor

İngiltere'de siyah ve diğer etnik kökenlerden gelen öğrencilere, beyazlara oranla çok daha az doktora kontenjanı teklif edildiği belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.11.2020 - 08:30

BBC'nin Newsnight programı, bilgiye erişim özgürlüğü düzenlemesi kapsamında ülkedeki 133 üniversiteden 2015-2020 arasındaki akademik yıllara ilişkin verileri talep etti.

Yanıt veren 62 üniversiteden biri hariç tümünün, doktorada beyaz adaylar için daha yüksek bir kabul oranına sahip olduğu görüldü.

Veriler, eşitsizliğin en çok siyahileri etkilediğini gösterdi.

Etnik kökene göre ayrıntılı veri sağlayan 51 üniversiteden 33'ünde siyahilerin en düşük kontenjan teklifi aldığı ortaya çıktı.

Veriler, siyahi adaylar için kontenjan teklifi sadece 386 iken, beyaz adaylar için 8 bin 88 olduğunu gösterdi.

Ülkedeki siyahi akademisyenlerden biri olan Jason Arday, BBC Newsnight'a verdiği demeçte, "Üniversitede çok sayıda siyahi ve diğer etnik kökenlerden öğrenci görmeme rağmen esasen dersler hiçbir zaman beyaz olmayanlar tarafından verilmiyordu." dedi.

Doktora öğrencilerini seçen danışman veya öğretim görevlilerinin de büyük oranda beyaz olduğunu vurgulayan Arday, burslara erişimin sınırlı olmasının da sonuçta etkili olabileceğine dikkat çekti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız