ÖSYM'den Covid-19 pozitif adaylara 'bilgilendirme' uyarısı

ÖSYM, corona virüsü pozitif olan adaylar için internet sitesinde bir duyuru yayınlandı. Duyuruda "HES kodlarından Covid-19 durumu sınavdan önceki cuma gününe kadar tespit edilen ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylara, cuma günü saat 17.00'ye kadar SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.11.2020 - 12:44 Son Güncelleme : 17.11.2020 - 12:45

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) HES kodlarından Covid-19 durumu sınavdan önceki cuma gününe kadar tespit edilen ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylara cuma günü saat 17.00'ye kadar SMS ile bilgilendirme yapıldığını bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının "HES Kodu" uygulamasının, gerçekleştirilen sınavlarda adayların Covid-19 durumlarını takip etmek için kullanıldığı anımsatıldı.

Sınav gününe kadar Sağlık Bakanlığından alınan veriler doğrultusunda Covid-19 pozitif/temaslı olan adayların sınava girecekleri salon bilgilerinin güncellendiği ifade edilen açıklamada, bu durumdaki adayların Başkanlık tarafından ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi'ndeki güncel iletişim bilgileri kullanılarak bilgilendirildiği vurgulandı.

Verilerden Covid-19 pozitif veya temaslı olduğu tespit edilen adayların, üzerinde HES kodu bulunan sınava giriş belgelerinde belirtilen sınav binasında Covid-19 durumu olan adaylar için oluşturulmuş ayrı salonlarda (yedek salon 1/yedek salon 2) sınava alındığını belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"HES kodlarından Covid-19 durumu sınavdan önceki cuma gününe kadar tespit edilen ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylara cuma günü saat 17.00'ye kadar kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılmaktadır. Bu tarihten sınav gününe kadar Covid-19 durumu değişen (pozitif /temaslı duruma gelen) ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylar sınav günü, sınav saatinden en az 3 saat öncesinde kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirilmektedir. Covid-19 durumu olan adayların, Başkanlığımıza veya Başkanlığımız birimlerine herhangi bir belge göndermeleri gerekmemektedir. Başkanlığımız tarafından adaylara, telefon, SMS, e-posta ve benzeri yollarla bilgilendirme yapıldığından adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ndeki iletişim bilgilerinin güncel ve doğru bilgileri içermesi gerekmektedir."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız