Dolar kuru bugün ne kadar? (21 Mayıs 2018 dolar-euro fiyatları)

Dolar-euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,59'u aşarak yeni haftaya da rekorla başladı. Euro ise 5,41'in üzerine çıkarak rekor tazeledi.

Haberler ntv.com.tr 21.05.2018 - 17:45

Dolardaki küresel güçlenme eğiliminin gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılaması nedeniyle dolar ve euro yeni haftaya rekorla başladı.

Bu sabah bankalararası piyasada dolar/TL 4,5995'e çıkarak tüm zamanların en yükseğini gördü. Dolar 4,58 civarında hareket ediyor.

ŞİMŞEK, ZEYBEKCİ, AĞBAL VE ÖZLÜ LİSTEDE YOK

Öte yandan, AK Parti 24 Haziran seçimleri için 600 kişilik aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü aday listesinde yer almadı. 

AK Parti'nin milletvekili aday listesi ayrıntıları için tıklayın

Euro/TL de 5,4115 ile rekorunu yeniledi. Euro 5,40'ın üzerinde hareket ediyor.

DOLAR ULUSLARARASI PİYASADA 5 AYIN ZİRVESİNDE

ABD Merkez Bankası'nın bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidebileceği beklentisi dolarda güçlü bir değerlenme eğilimi yaratırken bu eğilim gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında bırakıyor.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi beş ay sonra ilk kez 94 seviyesine yükseldi. 

MERKEZ'İN OLASI ADIMLARI BEKLENİYOR

Gelişmekte olan ülkelere yönelik bu denli satış baskısı yanında Türkiye piyasaları da negatif ayrışıyor. Bankacılar Merkez Bankası'nın olası adımlarını bekliyor.

Merkez Bankası'ndan yapılan son açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" denilmişti.

Piyasalar ayrıca Fed'in çarşamba günü açıklayacağı son toplantı tutanaklarını takip edecek. Tutanaklarda Fed'in faiz artış sürecine ilişkin ipuçları izlenecek. 

Teknik açıdan dolar/TL'de 4,60 seviyesinin psikolojik direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, 4,50'nin ise kısa vadede destek konumuna gelebileceğini söyledi.

MERKEZ BANKASI NASIL BİR ADIM ATACAK?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız