EBRD, Türkiye'nin büyüme tahmini yüzde 5,1'e yükseltti

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye için yüzde 2,6 olan 2017 büyüme tahminini yüzde 5,1'e, yüzde 3 olan 2018 büyüme tahminini ise yüzde 3,5'e yükseltti.

Haberler Anadolu Ajansı 07.11.2017 - 17:37

EBRD’nin Bölgesel Ekonomik Değerlendirme Raporu'nda, Türkiye'de, ekonominin bu yılın sonunda hükümet teşviklerinin de etkisiyle hızını artırarak büyümenin yüzde 5,1 seviyesine yükselmesinin beklendiği kaydedildi. 

2018'de ise mali teşviklerin etkisinin azalmasıyla Türkiye'nin yaklaşık yüzde 3,5 büyüme kaydedebileceği öngörüsüne yer verilen raporda, uygulamaya konan teşviklerin etkisinin azalmasıyla gelecek yıl büyümenin bir miktar hız kesebileceği, öte yandan kur seviyesi ve güçlü talep nedeniyle ihracatın artmasının beklendiği bildirildi.

Bankanın Mayıs ayında yayınlanan tahminlerinde 2017 büyüme beklentisi yüzde 2,6, 2018 büyüme beklentisi ise yüzde 3 seviyesindeydi.  

TL'nin Temmuz 2016'dan bu yılın ocak sonuna kadar olan dönemde ABD doları karşısında yaklaşık yüzde 27 seviyesinde değer kaybettiği belirtilen raporda, söz konusu değer kaybının bir kısmının, Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırarak aldığı tedbirler ve gelişen piyasalara portföy akışının artmasının da etkisiyle sonradan telafi edildiği bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız