FCA birleşme öncesi 2.9 milyar euro kar payı dağıtacak

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Groupe SA olarak bilinen Peugeot ile birleşme öncesi ortaklarına toplam 2.9 milyar euro tutarında kar payı dağıtacağını açıkladı.

Haberler DHA 13.01.2021 - 18:33

Fiat Chrysler Automobiles'ın (FCA) Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, hisse başına 1.84 euro olarak belirlenen kar payının ödemesi 29 Ocak'ta yapılacak.

Groupe PSA'nın 4 Ocak'ta düzenlediği genel kurul toplantısında, ortakların yüzde 99'u, şirketin Fiat Chraysler ile birleşmesini onayladılar. Şirketin grup toplantısından bir süre önce de Avrupa Komisyonu da bu birleşmeyi onayladığını duyurmuştu.

PSA CEO'su Carlos Tavares de, çevrimiçi düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şirketinin söz konusu birleşme için hazır konumda olduğunu ve işlemin tamamlanması sürecinin de kısa sürede takvime bağlanacağını söylemişti.

Tavares konuşmasında, "Önümüzde önemli bir zorluk var: insanların ulaşım özgürlüğünü savunmak; güvenlik, karşılanabilir fiyatlar ve düşük kirlilik" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız