İki market Migros bünyesinde birleşiyor

İki yıl önce Kipa'yı satın alan Migros, birleşmeyi Migros bünyesinde gerçekleştireceğini duyurdu. Migros'un Makro Market'in 73 mağazasını devralması onaylandı.

Haberler Anadolu Ajansı 19.04.2018 - 10:26

Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, şirketin yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar kamuyou ile paylaşıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin 31 Aralık 2017 itibariyle düzenlenmiş konsolide mali tabloları ve Kipa Ticaret AŞ'nin (Kipa) 31 Aralık 2017 itibariyle düzenlenmiş mali tabloları esas alınarak, Kipa'nın aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devir alınması suretiyle Migros bünyesinde birleşilmesine, Migros, Kipa'nın oy hakkı veren paylarının yüzde 96,25'ine sahip olduğundan, birleşme işleminin TTK'nın 155 ve 156'ncı maddeleri ile SPK'nın II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13'üncü maddesi kapsamında kolaylaştırılmış usulde birleşme hükümleri çerçevesinde yürütülmesine karar verilmiştir."

MİGROS'UN MAKRO MARKET'İN 73 MAĞAZASINI DEVRALMASI ONAYLANDI

Öte yandan Rekabet Kurumu'nca, Migros Ticaret AŞ'nin Makro Market AŞ bünyesindeki 73 mağazayı devralmasına izin verildi.

Migros Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin 22 Mart'ta yapılan özel durum açıklamasında, Migros Ticaret AŞ'nin Makro Market AŞ'den 56 Uyum mağazası ve 17 Makro Market mağazasının devri hususunda Rekabet Kurumu'na izin başvurusu duyurulmuştu. Rekabet Kurulu, ilgili mağazaların devri işlemine 18 Nisan 2018'de koşulsuz olarak izin vermiş bulunmaktadır."

NE OLMUŞTU?

Kipa'nın yüzde 95,5'lik hissesi 302.3 milyon TL karşılığında 2016 Haziran'da Migros Ticaret'e satılmıştı. 1 Mart 2017 tarihinde ise Rekabet Kurulu onayıyla hisselerin devri resmi olarak da onaylanmıştı.

Migros Ticaret A.Ş'nin mevcut durumda Kipa'da yüzde 96.25 oranında hissesi bulunuyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız