Sağlık çalışanları zam alacak mı?

Sağlık çalışanlarının gözü kulağı Meclis Genel Kurulu'nda. Zam alacaklar mı, alırlarsa ne kadar alacaklar? Bunun üzerinde çalışılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca de Meclis'teydi bugün. Muhalefetle de görüştüler ancak şimdilik bir sonuca varılamadı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, önümüzdeki hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Haberler NTV Haber 03.12.2021 - 20:11

Sağlık çalışanları, maaş, ek ödeme ve ek gösterge düzenlemesinin yalnızca hekim ve diş hekimlerini kapsayacak şekilde yapılmasına tepki gösterdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu konuya çözüm aramak için bugün Meclis'teydi. Ancak şimdilik görüşmelerden bir sonuç çıktı. 

Zam kapsamı, bütçe görüşmelerinin ardından belli olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Bu düzenleme yapılıyorken çalışanların bir kısmını yapılıp diğerine dışarıda bırakılmış olması çok doğru bir uygulama olmamıştır. Sağlık çalışanların içerisinde büyük bir infiale yol açtı" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İŞ BIRAKMA EYLEMİMİZ VAR"

Sağlık-Sen, ek ödeme ve ek gösterge uygulamasının kapsamı genilşetilmezse eylem yapma kararı aldı. Semih Durmuş,  önümüzdeki hafta iş bırakacaklarını açıkladı.

Durmuş, "Salı günü tüm Türkiye'de iş bırakacağız, perşembe günü de yine iş bırakma eylemimiz var" dedi.

Türkiye Veteriner Hekimler Birliği de düzenlemeyle ilgili taleplerini açıkladı. Açıklamada, "Devlet Memurları Kanunu’nda tanımlanan sağlık sınıfı içinde veteriner hekim ve eczacıların da yer aldığı hatırlatıldı.

Zam çalışmasında kapsamın veteriner hekimleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız