İsmail Demir: Savunma sanayiinde tam bağımsız olma konusunda kararlıyız

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin F-35 programındaki hak kayıplarının telafisi için hukuki ve siyasi her türlü adımı atacağını söyledi. NTV'de soruları yanıtlayan Demir, "Çok net hak kaybımız var, bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor" diye konuştu. Demir, Altay Tankı ve TCG Anadolu gemisi projelerine ilişkin son durumu da paylaştı. Demir, TCG Anadolu'nun bir SİHA gemisine dönüştürüleceğini de açıkladı.

Haberler NTV Haber 03.03.2021 - 17:30

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Türkiye'nin F-35 projesinde uğradığı hak kaybının telafisi için ABD'li bir hukuk şirketiyle sözleşme imzalanmasını değerlendirdi.

NTV canlı yayınında Özden Erkuş'un sorularını yanıtlayan Demir, sözleşmenin amacının programa geri dönmek olmadığını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı, Almanya'dan motor temininde yaşanan sıkıntı nedeniyle geciken Altay Tankı Projesi için iki yerli motor üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başka bir ülkeden alınan motorun da kısa sürede Türkiye'ye getirilerek testlerinin başlayacağını belirtti.

Demir, yapımı devam eden TCG Anadolu gemisinin bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisine dönüştürüleceğini de açıkladı.

Projeyle katlanabilir kanatlara sahip olacak 30 ila 50 arasındaki Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu'nun güvertesini kullanarak iniş-kalkış yapabilecek.

Gemiye yerleştirilecek komuta merkezi ile aynı anda en az 10 silahlı insansız hava aracı operasyonlarda kullanılabilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız