İstanbul'da önemli ekonomi zirvesi

İstanbul'da önemli bir ekonomi toplantısı yapıldı. Bankalar Birliği ev sahipliğindeki toplantıda Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankaların genel müdürleri, ekonomideki gelişmeleri ve piyasalara yansımasını değerlendirildi.

Haberler NTV Haber 06.08.2020 - 23:26

Son dakika haberi! Bankalar Birliği ev sahipliğindeki toplantıda Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankaların genel müdürleri, ekonomideki gelişmeleri ve piyasalara yansımasını değerlendirdi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının gündeminde, pandemi döneminde alınan önlemlerin normalleşme sürecinde yeni duruma uyumlu hale getirilmesi yer aldı. Bu kapsamda, normal dönem koşullarına uyum ve normalleşme döneminde likidite adımları görüşüldü. Gelişmelerin piyasaya etkisi değerlendirildi.

Edinilen bilgilere göre, pandemi sürecinde alınan önlemlerle çeşitli kesimlere sağlanan kaynağın geri çekilmesi sürecinde enflasyonist baskı azalacak. Fonlama maliyetleri artacak. Kredi maliyetlerinin artacağı bu süreçte mevduat faizlerinde de artış olacak. Ekonomi yönetimi ve bankacılar, toplantıda, bu süreçlerin piyasalara etkilerini değerlendirdi.

MERKEZ BANKASI VE BDDK'NIN KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız