Varlık Fonu'nun yeni başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan

Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti ve fonun başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 12.09.2018 - 12:40

Cumhurbaşkanlığı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü salısında yayımlanan iki kararı ile, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin yönetimi belirlendi.

Kararlara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Başkan Vekilliği'ne de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ında, "Şirketin Yönetim kurulu Başkanı Cumhurbaşkanıdır" denildi. 

Aynı kararda, "Yönetim kurulu üyelerinden birisi Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebilir. Yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde aranan şartları" taşıyacağı karar altına alındı.

Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez 

Resmi Gazete'nin aynı saypısında yayınlanan bir başka Cumhurbaşkanlığı kararında da, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'nun ekli listede belirtilen başkan vekili ve üyelerden oluşmasına ve Genel Müdürlüğe Zafer Sönmez'in atanmasına karar verilmiştir" denildi.

Kararın ekli listesine göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olurken, yönetim kurulu üyeliklerine de; Salim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez getirildi.

ZAFER SÖNMEZ KİMDİR?

1974'te Düzce'de doğdu.

Kariyerine 1997'de İnterbank'ta başlayan Sönmez, 2000-2003'te Dışbank'ta, 2004'te ise MNG Bank'ta çalıştı.

Sönmez, 2005-2010 döneminde ABN AMRO Bank İstanbul Şubesi'nde Portföy Yönetimi ve Kurumsal Bankacılık departmanlarında müdür, 2010-2011'de Royal Bank of Scotland'ın İstanbul Şubesi'nde kurumsal bankacılık direktörü olarak görev yaptı.

Malezya'da 2012 ve 2013 yıllarında Khazanah Nasional Berhad'da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya'daki yatırımlardan sorumlu Kıdemli Müdür olarak çalışan Sönmez, Ekim 2013'te Khazanah Turkey Regional Office'in kuruluşunda görev aldı.

Sönmez, halen Khazanah Turkey Regional Office'teki görevini yürütürken, Temmuz 2017'den itibaren Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika yatırımlardan sorumlu olarak çalışmakta ve Khazanah Afrika Takımı'na liderlik etmektedir.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Sönmez, evli ve 1 çocuk babasıdır. 

VİDEO: KURUMLARIN VARLIK FONU'NA DEVRİ NE ANLAMA GELİYOR?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız