Portekiz-Fransa maçı hangi kanalda, saat kaçta? (EURO 2016 final maçı)

Portekiz ve Fransa, EURO 2016 final maçında kupayı kazanmak için sahaya çıkacak. İşte EURO 2016 final maçını canlı izlemek isteyenler için rehber...

Haberler ntv.com.tr 10.07.2016 - 15:29 Son Güncelleme : 10.07.2016 - 20:48

10 Haziran'da başlayan, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı EURO 2016'da sona gelindi.

Yarı finalde Galler'i eleyerek finaleye yükseleyen Portekiz ve Almanya'yı saf dışı bırakan Fransa, 10 Temmuz Pazar günü EURO 2016 final karşılaşmasında kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Başkent Paris'te Stade de France'da oynanacak Portekiz-Fransa karşılaşması Türkiye saati ile 22.00'da başlayacak.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

PORTEKİZ: Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Mario, Adrien Silva, Renato Sanches, Ronaldo, Nani

FRANSA: Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Payet, Giroud

FİNALE İNGİLİZ HAKEM

İngiliz hakem Mark Clattenburg, 10 Temmuz Pazar gecesi oynanacak dev mücadelede düdük çalacak.

Macar hakem Viktor Kassai'nin dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemliklerini, İngiltere'den Anthony Taylor ve Andre Marriner üstlenecek.

Mark Clattenburg, EURO 2016'da gruplarda İtalya'nın Belçika'yı 2-0 yendiği, Çek Cumhuriyeti'nin Hırvatistan'la 2-2 berabere kaldığı ve son 16 turunda Polonya'nın İsviçre ile 1-1 berabere kalıp rakibini penaltılarla (5-4) elediği maçta düdük çalmıştı.

41 yaşındaki hakem, bu sezon Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalini de yönetmişti.

PORTEKİZ-FRANSA MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA CANLI YAYINLANACAK?

Futbolseverler, 2016 Avrupa Şampiyonası Final maçını saat 22.00'dan itibaren TRT 1 kanalından canlı yayınla izleyebilecek.

RONALDO MU GRIEZMANN MI GÜLECEK?

Avrupa şampiyonalarında en çok maça çıkan oyuncu ünvanını elinde bulunduran Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile Fransa'nın golcüsü Antoine Griezmann, 2016'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finalinde de karşı karşıya gelecek.

Turnuva boyunca takımına 3 gol, 3 asistlik katkı sunan Ronaldo, organizasyon tarihinde ikinci kez final oynayacak Portekiz'in ilk şampiyonluğunu kazanmasına yardım etmeye çalışacak. Şampiyonada 6 gol, 2 asistlik performans sergileyen Griezmann ise Fransa'nın EURO 1984 ve EURO 2000'den sonra üçüncü kez kupayı müzesine götürmesi için ter dökecek.

ZAFER FRANSA'YI İŞARET EDİYOR

Pazar gecesi Portekiz ile Paris'te Avrupa şampiyonluğu maçına çıkacak Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki 2 turnuvayı da kazanmıştı.

1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Fransa, mücadeleyi Michel Platini ve Bruno Bellone’nin golleriyle 2-0 kazanmış ve kupaya uzanmıştı.

Fransa, ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası'nda da zafer yaşamıştı. Finalde Brezilya ile kozlarını paylaşan Fransa, Zinedine Zidane ve Emmanuel Petit’in golleriyle mücadeleyi 3-0 kazanmış ve ilk kez Dünya Kupası'nı havaya kaldırmıştı.

Ayrınca Fransa büyük turnuvalarda evinde oynadığı son 18 maçın 16'sını da kazandı diğer 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Fransız milli takımı EURO 2016 finallerinde oynadığı altı maçta toplamda 13 gol atarak turnuvanın en golcü takımı ünvanını elinde bulunduruyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

Mobil Uygulamalarımız