Trafiğe takıldı hayatı kurtuldu (Uçak faciası)

Endonezya'da 189 kişi taşıyan yolcu uçağının denize düşmesine ilişkin yeni gelişmeler...

Haberler Anadolu Ajansı 31.10.2018 - 08:06

  • 1

    Endonezya'nın başkenti Jakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere kalkış yapan Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağı, 13 dakika sonra denize çakılmıştı. 

    183'ü yolcu toplam 188 kişiyi taşıyan uçağın önceki gün düştüğü bölgedeki ceset arama çalışmaları devam ederken, Endonezyalı Sony Setiawan'ın hayatını Jakarta trafiğinin kurtardığı ortaya çıktı. 

    Düşen uçağa bileti olmasına rağmen trafik nedeniyle kalkışa yetişemeyen Setiawan'ın, maliye bakanlığının çalışanı olduğu ve düşen uçakla sık sık seyahat yaptığı belirtildi.

    Çalışma arkadaşlarıyla birlikte aynı uçağa binmesi gereken Setiawan'ın, trafik nedeniyle geç kalacağını anlayınca bir başka sefer için bilet aldığı kaydedildi. 

  • 2
    Düşen uçaktaki Deryl Fida Fabrianto (22) isimli kişinin de, kalkıştan önce çektiği fotoğrafını eşine gönderdiği ortaya çıktı.
  • 3
    Öte yandan arama kurtarma çalışmalarında 52 kimlik kartına ulaşıldı.
  • 4
    Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) Operasyon Başkan Yardımcısı Nugroho Budi Wiryanto, pazartesi sabah kalkıştan 13 dakika sonra Karawang açıklarında düşen uçağa ilişkin arama kurtarma çalışmalarında 18'i kadın ve 34'ü erkek olmak üzere 52 kişiye ait kimlik kartları
    bulduklarını açıkladı.
  • 5
    Bölgede ayrıca dün akşam da 13 bedene ait ceset parçaları bulduklarını aktaran Wiryanto, olayın ilk gününden bu yana ceset parçası, uçak ve
    kişisel eşyaların konulduğu 37 ceset torbasının hastaneye nakledildiğini belirtti.
  • 6
    Aile yakınlarından alınan bilgi ve DNA örnekleriyle kimlik tespiti yapılmaya çalışılırken, cesetlerin parça parça karışık halde olmasından şu an için ceset sayısına ilişkin net bir rakam verilmedi.
  • 7
    Bölgedeki arama kurtarma yetkilileri ise uçağın gövdesi ve karakutusuna ilişkin çalışmalarında uçağın karakutusundan ilk sinyalleri aldı.
    Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto da televizyona yaptığı açıklamada uçağın gövdesinin bir kısmını bulduklarına inandığını söyledi.
  • 8
    Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi uçağın, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang'a gitmek üzere kalkışından 13 dakika sonra radar bağlantısı kesilmişti. Uçakta, 181 yolcu ve 8 kişilik mürettebat toplam 189 kişi bulunuyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız