LGS birincileri başarılarının sırrını anlattı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılan bir milyonu aşkın öğrencinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Tüm Türkiye’de 97 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verdi. Tam puan alan bazı öğrenciler, başarılarının sırlarını paylaştı.

Haberler İHA, DHA 30.06.2021 - 17:23 Son Güncelleme : 30.06.2021 - 17:30

  • 1

    Bugün açıklanan LGS sonuçlarının ardından birinciler belli oldu. 

    Uzun bir maratonun ardından sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

    1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği sınavda, 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

    LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

  • 2

    "BAŞARIMIN SIRRI MUTLU OLMAK"

    500 tam puan alan İstanbul, Güngören 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Furkan Necip Dedeli, "Benim başarımın sırrı her zaman mutlu olmak. Her zaman rahat olmak ve görevi de yerine getirmek gerekiyor” diye konuştu.

    Tam puan alarak başarıya ulaşan 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Furkan Necip Dedeli'ye, Güngören Kaymakamı Zeyit Şener, Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk ve Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir hediye verdi.

    2021-LGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI

  • 3

    "DİSİPLİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

    Kahramanmaraş'ta Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Özge Alan da Türkiye birinciliğinin gurur verici olduğu söyledi.

    İlk tercihinin İstanbul Erkek Lisesi olacağını belirten Alan, "Türkiye birincisi olmak çok güzel bir duygu, gurur veriyor insana. Pandeminin belli bir etkisi oluyor ama bunu hocalarımız büyük ölçüde gidermeye, bize bunun farkını hissettirmemeye çalıştılar. LGS sürecinde disiplin çok önemli" diye konuştu.

  • 4

    Bahçeşehir Kolejinden 12 öğrenci de tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı.

    Bu öğrencilerden Buse Celin Ayyıldız, Bengüsu Yener ve Hamza Soyluer, sınava hazırlık sürecini ve başarılarının sırrını paylaştı. 

    LGS başarısını değerlendiren Buse Celin Ayyıldız, “Zor bir süreçti. Bazen okula gidemediğimiz oldu. İlk önce sabır ve kararlılık çok önemli. Ben hedefimi baştan koymuştum. Tam puan olması gerektiğiyle ilgili ve hiçbir zaman pes etmedim.  Diğer adaylar da kendilerine bir hedef koysunlar. Bu da onları sınava motive edecektir" dedi.

  • 5

    Sınava rahat bir şekilde hazırlandığını ifade eden LGS birincisi Hamza Soyluer “Sıkıldığım zaman ders çalışmayı bıraktım ve kendime yüklenmedim. Hazırlık sürecinde sadece ders çalışmadım. Kendime de zaman ayırdım. Günde 150 ila 200 arasında soru çözümü yaptım. Gelecekteki hedefim mühendis olmak" dedi.

    LGS şampiyonu Bengüsu Yener, hislerini şöyle ifade etti:

    “Öncelikle sistemli bir çalışmayla hazırlandım. Beni motive eden şey ailem, arkadaşlarım ve gelecekte gideceğim okuldu. Gelecek için planlarım, İstanbul Erkek Lisesi’nde okumak ve çocuk cerrahı olmak. Seneye sınava girecek arkadaşlara tavsiyem; düzenli çalışmaya başlasınlar, bol bol kitap okusunlar.”

  • 6
    Sınava çok verimli hazırlandığını söyleyen Ela Güngör ise, “500 tam puan yaptım. Aslında çok çalışmaktan değil de düzenli çalışmaktan kazandım. Mutluyum emeğimin karşılığını aldım. Ailem de gururlu ve mutlular. İleride doktor olmak istiyorum” diye konuştu.
  • 7

    Tam puan alan öğrencilerden, Eğitim Bilimleri Pursaklar Ortaokulu’nda okuyan Ahmet Erhan Avcı, "Pandemi bana iyi geldi, evde daha fazla kalıp ders çalıştım. Genelde deneme çözdüm, aday arkadaşlarıma da öneririm, sınavın provası gibi oluyor” dedi.

    Ankara Fen Lisesi’ne gitmek istediğini söyleyen Avcı, bilgisayar mühendisi olup, yazılım alanında uzmanlaşmayı hedefliyor.

  • 8

    Elazığ'da özel okulda eğitim gören Sare Yıldız, sınavda elde ettiği başarıda annesinin büyük emeği olduğunu belirtti.

    Yıldız, "Benim için en zorlayıcı kısım pandemi süreciydi. Zamanı ayarlamakta zorlanıyordum. Çünkü bütün gün bize kalıyordu. Ama öğretmenlerimin, annemin desteği ve azimli çalışmayla bunun üstesinden gelebildik" dedi.

    Daha çok matematik sorularına ağırlık verdiğini söyleyen Yıldız, "Her gün matematik çözüyordum. Zor sorular çözülmeli ve üzerine gidilmeli, asla kolaya kaçılmamalı diye düşünüyorum. Özellikle anneme çok teşekkür ediyorum. Benimle o kadar çok ilgilendi ki onun emeğini ödeyemem" diye konuştu.

  • 9

    Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencisi Muhammet Fatih Kablan ve Besni ilçesindeki özel bir okulun öğrencisi olan Rana Doğan, Türkiye birincileri arasına girdi.

    Derslerine düzenli bir şekilde çalıştığını dile getiren Muhammet Fatih Kablan, “Derslerime düzenli çalıştım. Son zamanlara doğru sadece deneme çözdüm. Pandemi sürecinde evde bol bol soru çözdüm. Ailem hep yanımdaydı, destek oldu. Öğretmenlerimde ders anlattı, rehberlik yaptı” dedi.

  • 10

    SATRANÇ TAVSİYESİ

    Samsun'da OMÜ Vakfı Kolejinde eğitimini tamamlayan Seferoğlu, sınav sürecinde sınav sonucu ile ilgili bir tahminin olmadığını ve sonucu gördüğünde büyük sevinç yaşadığını belirtti.

    Satranç ve masa tenisi oynamayı sevdiğini dile getiren Seferoğlu, "Ne yaptığımı bilmediğim bir sınavdı. Sınav sürecinde çok fazla sorudan ziyade zor sorular, yeni nesil sorular ve farklı tip sorular çözmeye çalıştım. Onun dışında satranç oynadım. Satrancın dikkat problemini çözmekte çok yararlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

  • 11
    Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Suriyeli Dlyar Safo bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Dlyar Safo, LGS sınavında Türkiye birincisi oldu, Kurtalan'a gurur yaşattı.
  • 12

    "BEYİN CERRAHI OLMAK İSTİYORUM"

    Ardahan Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) öğrencisi Eslem Berra Göfer de, "Her konuyu üç kere dinleyip çalışıyordum. 'Matematiği yapan LGS’yi de yapar' diyordum. Sürekli test çözdüm ve kitap okumanın bana çok büyük faydası oldu. Lise için ilk tercihim Galatasaray Lisesi olacak. Üniversiteyi de yurt dışında okuyarak beyin cerrahı olmak istiyorum."
  • 13

    "SINAV BEKLEDİĞİMDEN DAHA KOLAYDI"

    Tam puan alarak başarıya ulaşan bir diğer öğrenci ise Aka Koleji öğrencisi Mehmet Akif Demirel.  oldu. Demirel'e Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır Cumhuriyet altını hediye etti.

    Zor bir sene geçirdiklerini söyleyen Demirel,  “Öğretmenlerimiz bu süreçte bizlerin en büyük destekçisi oldu. Sınav rüyalarıma giriyordu. Rüyalarımda sürekli optikte kaydırma yaptığımı görüyordum. Sınava girdiğimde okulda yaptığımız deneme gibi hissettim. Beklediğimden daha kolaydı. İstanbul Erkek Lisesi'ne girmeyi hedefliyorum”  diye konuştu.

  • 14

    VAN'DAN İKİ BİRİNCİ

    Van'ın İpekyolu ilçesindeki Bil Koleji öğrencisi Yusuf Enes Yolcudağ ve Özalp ilçesindeki Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Hakan Şakar da LGS'de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincileri arasına girdi.

    HER GÜN TAŞIMALI OLARAK OKULUNA GİTTİ

    Birincilerden Hakan Şakar'ın Özalp ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Gültepe Mahallesi'nden yaşadığı ve her gün taşımalı olarak ilçedeki Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu'na geldiği belirtildi. 

    Şakar, Türkiye birinciliğiyle hem ailesine hem de öğretmenlerine büyük mutluluk yaşattı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız