Şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve Eren Bülbül'ün okulunda eğitim buruk başladı

Batman'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ve Trabzon’da teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün okullarında eğitim buruk başladı.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 18.09.2017 - 14:30

  • 1

    Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen yıl 9 Haziran'da, ilçe merkezinde belediye başkanının aracına yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, adının verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim, bugün düzenlenen buruk bir törenle başladı.

  • 2

    Törene  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Batman Valisi Ahmet Deniz ile çok sayıda, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

  • 3

     Törende konuşan Bakan Soylu, bu okuldan nice kaymakam ve milletvekillerin çıkacağına inandığını belirterek, "Şenay öğretmenimiz hain bir kurşunla şehit edildi. İsminin verildiği bu okuldan yarın kaymkamlar çıkacak, milletvekilleri çıkacak, buna inanıyorum. Çünkü biz de orta gelirli ailelerin çocuğuyduk, okuduk buralara kadar geldik, bakan olduk. Şenay öğretmenimizin öğrencilerinin de çok iyi yerlere gelceğine inanıyorum" dedi.

  • 4

     Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın kutsal mesleği seçerek Kozluk'a geldiğini ifade Bakan Bakan Kaya da yaptığı konuşmada, "Cahil kalmak zordur, ancak eğitim her şeyin başıdır.

    Şenay öğretmen ise bu kutsal mesleği seçmiş, Kozluk'a gelerek bu görevi ifa etmek isterken, şehit edildi, katledildi. Biz de onun için bugün burda toplanmış bulunuyoruz. Onun yarım bıraktığı bu kutsal mesleği meslektaşları devam ettirecek" diye konuştu.

  • 5
    Konuşmalardan sonra her iki bakan okuldaki sınıfları gezerek, şehit öğretmenin görev yaptığı müzik odasında incelemelerde bulundu. Şehit Şenay öğretmenin bir fotoğrafının, kendisinin oturduğu koltuğa bırakıldığı görüldü.
  • 6
    Okulun müzik öğretmeni Duygu Güleç ve arkadaşları, burada verdikleri mini konserde, şehit öğretmenin en sevdiği Magosa Limanı şarkısını seslendirdi, salonda duygusal anlar yaşandı.
  • 7
    Burada konuşan müzik öğretmeni Duygu Güleç, "Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile birlikte görev yapıyorduk. 3 yıldan beri bu okuldayım. Şenay öğretmen ile çok güzel işler yaptık, birçok projede birlikte yer aldık. Onun hayalleri vardı. Şimdi arkadaşlarımızla birlikte onun hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcayacağız" diye konuştu.
  • 8
    Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla şehit Eren Bülbül'ün de ismi verilen okulunda tören düzenlendi.
  • 9

    Okul Müdürü Eren Çavdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Maçka ilçesindeki terör saldırısında Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Eren Bülbül'ün şehadet mertebesine eriştiğini ve okulun isminin de Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildiğini anımsattı.

  • 10
    Bülbül'ün hayat dolu bir öğrenci olduğunu aktaran Çavdaroğlu, "Biz onun yaptıklarına borç olarak, sadece okula ismini vererek yaptıklarını ödemiş olamayız. Minnet borcu olarak ismini verdik. Ardından dua da edeceğiz. Eren'in hikayesini hepiniz izlemişsinizdir. Hayat doluydu. Gördünüz ki Eren yaşamayı seven biriydi" dedi.
  • 11
    Bülbül'ün sınıf arkadaşı Ebubekir Kara da kendisiyle bir yıl birlikte okuduklarını belirterek, "İlk duyduğumda şaşırdım, inanamadım. Bizim arkadaşımız olamaz dedim. İyi bir arkadaştı. Her yere birlikte giderdik. On numara bir arkadaştı. Birlikte mezraya çıkardık. Arkadaşlarımızla hep birlikte orada kalırdık. Onu unutamıyorum. Eren'i asla unutmayacağız. Arkadaşımızın kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.
  • 12

    Safa Levent de Eren Bülbül ile birçok anısı olduğunu dile getirerek, "İlk duyduğumuzda şaşırdık. 'Olamaz.' dedik. Güzel bir dönem geçirdik. Eren'siz bir sınıf, onsuz bir hayat biraz tuhaf geliyor. Terör örgütü amacına ulaşamayacak. Terör örgütleri tek tek yok olacaklar" sözlerine yer verdi.

  • 13

    Eren'in eğitim gördüğü 9-C sınıfında ise yılın ilk ders günü hüzün hakimdi.

    Öğrencinin boş kalan oturduğu sırasına Türk bayrağı, çiçek ve fotoğrafı bırakıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız