Tatile hücum... (Bayram tatilinde oteller yüzde 100'e yakın doldu)

Kurban Bayramı tatili bu yaz 30 Ağustos ile birleşince sahillere kaçış erken başladı. Ege ve Akdeniz sahillerindeki oteller bu hafta sonundan itibaren dolmaya başladı.

Haberler ntv.com.tr 24.08.2017 - 09:54

  • 1

    KAÇIŞ ERKEN BAŞLIYOR

    Bu yıl yaz sonuna gelen ve 30 Ağustos ile uzayan bayram tatili en çok turizmcileri sevindirdi. Akdeniz’den Ege’ye otellerde doluluk oranları yüzde 90’ı aştı. Bayram arefesi yaşanan yoğunluğun sektörde büyük bir canlılık yarattığını söyleyen turizm sektörü temsilcileri, “Tatil planı yapmayanların özellik kıyı bölgelerinde yer bulmaları çok zor” diye konuştu.
  • 2

    2 MİLYON TATİLCİ BEKLENİYOR

    10 günlük bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte tatil beldelerine ve ‘memlekete’ kaçışlar da başladı. Kurban Bayramı tatili süresince 1.5-2 milyon kişinin tatile çıkacağı ifade ediliyor. Tatilin başlamasına sayılı günler kala tatil bölgelerindeki otellerin neredeyse yüzde 100’e varan doluluklara ulaştığına dikkat çeken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yoğunluğun sadece bayram dönemi için değil, bayram sonrasında da yaşanacağını söyledi.
  • 3

    BÜYÜK SEYAHAT HAREKETLİLİĞİ

    Bayramda Türkiye çapında bir seyahat hareketliliği yaşanacağını kaydeden Osman Ayık, “Hâlâ tatil planını yapmayanlar varsa hızlı hareket etmeliler. Çünkü artık otellerde yer bulmak çok zorlaştı. Tatile gitmek isteyenler yerlerini ayarlamadan yola çıkmamalı. Akdeniz kıyılarındaki otellere bakıldığında da yüzde 100’e varan doluluklar göze çarpıyor” diye konuştu.
  • 4

    OKULLAR ÖNCESİ SON FIRSAT

    Turizmciler ve otelcilerin yaşanan yoğunluktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ayık, “Yaz bitmeden ve okullar açılmadan önceki son uzun tatil fırsatı. Yurtiçindeki hareket dışında, yurtdışından gelen turist sayısında bir toparlanma var. Geçen sene ile karşılaştırılamayacak kadar iyi durum ” ifadelerini kulandı. 

  • 5

    OTELLER TAM KAPASİTE DOLU

    Kurban bayramı nedeniyle yazın deniz tatili yapanlara ikinci bir tatil şansı doğduğuna dikkat çeken Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, “İlk tatilini denizde yapanlar ikinci tatil olarak kültür turlarını tercih edebiliyor. Bu da Karadeniz ve Kapadokya gibi tatil bölgelerine ilgiyi arttırdı. Normal şartlar altında Karadeniz’deki otel doluluk oranları eylül ayının ilk haftalarında yüzde 50 civarında olurdu. Ancak bayram nedeniyle şimdiden yüzde 90 doluluklara ulaşmış durumda” dedi.
  • 6

    BODRUM YERLİ TURSİTLE GÜLDÜ

    Kurban bayramı nedeniyle alınan tatil kararının turizmciyi bir hayli mutlu ettiğini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, “Eylülün ikinci haftasına kadar Bodrum’da ciddi bir yoğunluk olacak. Yerli turistin ilk tercihleri arasında zaten Bodrum var. Kurban bayramı süresince de bölgedeki otellerin doluk oranı yüzde 90’ı aşmış durumda. Yabancı turist akışında bir problem olduğu açık. Ancak yerli turist sayesinde Bodrum turizmi çok fazla kayıp yaşamadı” diye konuştu
  • 7

    YİNE ADIM ATACAK YER YOK

    Bodrum geçen bayramda da büyük yoğunluk yaşamış, ilçe sakinleri evden çıkamaz hale gelmişti. Bodrum'da bayram dönemi yaklaşık 15 dakikalık yolu 4 saatte gelebilen vatandaşların ilk işleri denize girip serinlemek oluyor. İlçeye gelen birçok tatilci Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Bitez koylarında denize giriyor. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkaran tatilciler Bayram için en güzel tatil yöresini olduğunu söylüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız