En güçlü atmosferik motorlu 911 Cenevre’de sahneye çıkıyor

Porsche motor sporları departmanı tarafından geliştirilen ve bugüne kadarki en güçlü atmosferik motorlu seri üretim 911 olarak tanımlanan yeni Porsche 911 GT3 RS sahneye çıkıyor. 520 hp güncünde 4 litrelik motora sahip bu süper otomobil Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtılacak.

Haberler ntv.com.tr 26.02.2018 - 10:17

  • 1

    Porsche, motor sporları için geliştirilmiş bir şasi ve 520 hp gücünde 4 litrelik bir motorla donatılan 911 GT3 RS modeli Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. 

  • 2

    Temelini 911 GT3’ün oluşturduğu bu yeni, yüksek performanslı spor otomobil, daha da geliştirilmiş ve performansı daha da artırılmış motoru, maksimum dinamizm ve hassasiyet hedefiyle yeniden kalibre edilen arka akstan yönlendirme sistemiyle buluşturmuş. Sıfırdan 100 km/h hıza 3,2 saniyede çıkan 911 GT3 RS modelinin azami hızı ise 312 km/h. 911 GT3 ve 911 GT2 RS modelini takip eden 911 GT3 RS, Porsche’nin aynı sene içerisinde piyasaya süreceği günlük kullanıma uygun üçüncü spor otomobili olacak.

  • 3

    YARIŞ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ AERODİNAMİK

    Geniş ve ağırlık yönünden optimize edilmiş arka kanada sahip otomobilin gövde tasarımında, aerodinamik belirleyici unsur olmuş. 911 GT3 RS modelinin yarışa hazır görünümü, iç mekana da yansıtılmış. Otomobilin üst düzey sürüş dinamiklerine uygun bir şekilde, yanal hareketlere karşı destek sağlayan, karbondan üretilmiş, tam yarış tipi koltukları bulunuyor. File formundaki eşya gözleri ve halka şekilli kapı kollarıyla donatılan hafif kapılar ses emilimini azaltırken, yeni hafif kaputun malzeme seçimindeki kalite göze çarpıyor.

  • 4

    520 BEYGİR GÜCÜNDE DOĞAL EMİŞLİ MOTOR

    Yeni 911 GT3 RS modelinde kullanılan 4 litrelik, 6 silindirli, atmosferik motorla Porsche, spor otomobilin sınırlarını zorluyor ve bir önceki model ve 911 GT3’e kıyasla 20 hp daha fazla güç üretiyor. 9.000 devire ulaşan hız aralığıyla safkan Porsche motoru, 911 GT3 RS için ideal tercih. Özel olarak modifiye edilmiş yedi vitesli PDK şanzımanla bir araya geldiğinde ise, bu yüksek performanslı motor muhteşem bir sürüş performansını garantiliyor.

  • 5

    MOTOR SPORLARINDAN İLHAM ALAN ŞASİ VE CLUBSPORT PAKETİ

    Doğrudan motor sporlarından alınan teknolojiler sayesinde, şasi üst düzey sürüş dinamikleri sunuyor. Süspansiyonda kullanılan motor sporları için geliştirilmiş rotiller, geleneksel rulmanlara kıyasla daha fazla hassaslık sağlıyor. Ön aksta, 20 inçlik hafif tekerlekler ile çevikliği ve direksiyon hakimiyetini artırmak için yeni geliştirilen 265/35 performans lastikleri kullanılırken, arka akstaki 21 inçlik 325/30 performans lastikleri yol tutuşunu daha da güçlendiriyor. Tüm GT spor otomobillerde olduğu gibi, 911 GT3 RS modelinde de Clubsport paketi opsiyonu sunuluyor. Pakette roll cage, manuel yangın söndürücü, akü ayırma anahtarı ve sportif sürüş deneyimi için altı noktalı emniyet kemerleri gibi özellikler var.

  • 6

    MAGNEZYUM TEKERLEKLERLE DAHA DA HAFİ

    Otomobilinin ağırlığını daha da azaltmak isteyen sürücüler için Porsche motor sporları departmanı opsiyonel bir Weissach paketi geliştirdi. Pakette şasi, iç ve dış mekanda kullanılan karbon parçaların sayısı artırıldığı gibi, jantlar için opsiyonel magnezyum seçeneği sunuluyor. En hafif halinde bu paket, 911 GT3 RS modelinin ağırlığını 1.430 kilograma düşürüyor.

  • 7

    PİYASAYA ÇIKIŞ TARİHİ VE FİYAT

    Yeni 911 GT3 RS için siparişler alınmaya başlandı. Otomobil, Türkiye’de 2018 Mayıs ayında piyasaya sürülecek. Yeni, yüksek performanslı spor otomobilin anahtar teslim başlangıç fiyatı 600.000 Euro.

  • 8
  • 9
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız