91. Oscar adayları arasında dikkat çeken rakam ve bilgiler

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen ve bu yıl 91. kez sahiplerini bulacak olan Akademi Ödülleri’nin adayları açıklandı. Adayların belli olmasıyla Netflix etkisi, kadın yönetmenlerin unutulması, dünya sinemasının başarısı filmlerin ve şirketlerin karnesi gibi bazı detaylar dikkat çekti... İşte 2019 Oscar adayları hakkında ilginç bilgiler....

Haberler 23.01.2019 - 08:46

  • 1
    24 Şubat'ta Los Angeles'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan 2019 Oscar Ödülleri için yarışacak adaylar belli oldu. İşte 91. Oscar adayları arasında dikkat çeken rakamlar...
  • 2
    91. Akademi Ödülleri için adaylar açıklandı. Alfonso Cuaron’un yönettiği Roma ve Yorgos Lanthimos imzalı Sarayın Gözdesi (The Favourite) en fazla adaylık kazanan filmler oldu. 10'ar dalda Oscar adaylığı elde eden 2 yapımı, 8'er adaylıkla Bir Yıldız Doğuyor (A Star is Born) ve Vice takip etti. 7 dalda adaylık kazanan Black Panther ise Oscar'ın adayları arasında dikkat çeken bir diğer film oldu.
  • 3
    FİLMLERİN KARNESİ

    The Favourite - 10
    Roma - 10
    A Star Is Born - 8
    Vice - 8
    Black Panther - 7
    BlacKkKlansman - 6
    Bohemian Rhapsody - 5
    Green Book - 5
    First Man - 4
    Mary Poppins Returns - 4
    The Ballad of Buster Scruggs - 3
    Can You Ever Forgive Me? - 3
    Cold War - 3
    If Beale Street Could Talk - 3
    Isle of Dogs - 2
    Mary Queen of Scots - 2
    Never Look Away - 2
    RBG - 2
  • 4

    FİLM ŞİRKETLERİNİN KARNESİ

    Walt Disney Studios - 17
    Fox Searchlight - 15
    Netflix - 15
    Annapurna Pictures - 11
    Universal - 9
    Warner Bros - 9
    Focus Features - 8
    20th Century Fox - 5
    Sony Pictures Classics - 4
    Amazon Studios - 3
    Magnolia Pictures - 3
    Participant Media/CNN Films - 2
  • 5
    İLK SÜPER KAHRAMAN FİLMİ

    Kültürel bir fenomen haline gelen ve gişede bir milyar dolara barıjını aşarak tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasına giren Black Panther,
    Oscar’a aday gösterilen ilk süper kahraman filmi olma unvanını kazandı. Black Panther toplada 7 dalda adaylık kazandı.
  • 6
    KADIN YÖNETMEN ADAYI YOK

    En İyi Yönetmen kategorisinde hiçbir kadının yer almaması dikkat çeken bir ayrıntı oldu.
  • 7
    DÜNYA SİNEMASI ÖNE ÇIKTI

    Alfonso Cuarón’un Roma'sı ve Yorgos Lanthimos’un The Favourite’ı 10’ar adaylık elde ederek öne çıkan yapımlar oldu. En çok adaylık elde eden iki filmden birinin Meksika yapımı ve İspanyolca; diğeri ise Yunan bir yönetmenin çektiği İngiltere çıkışlı olması dikkat çekti. Bu iki filmi 3 dalda adaylıkla eşlik eden Polonyalı yönetmen Pawey Pawlikowski imzalı Cold War'u da ekleyince, En İyi Yönetmen dalında aday olan üç sinemacının Amerika dışından olması ön plana çıktı.
  • 8
    OSCAR TARİHİNDE İKİNCİ KEZ OLDU

    Roma, tam 10 dalda Oscar adayı gösterildi. 2000 yapımı Crouching Tiger, Hidden Dragon ile beraber bu sayıyı yakalayabilen ikinci yabancı film oldu.
  • 9

    ÖĞRETMENLİKTEN ADAYLIĞA

    Roma'ın başrol oyuncu Yalitza Aparicio En iyi kadın oyuncu adayları arasında gösterildi. Asıl mesleği öğretmenlik olan Aparicio, ilk sinema filmiyle bu sanatın en önemli ödüllerinden birine aday olma başırısı gösterdi.

  • 10
    Yıllardır çok konuşulan filmlere imza atan yönetmen Spike Lee, kariyerinde bir ilki yaşadı. 61 yaşındaki Lee; BlacKkKlansman ile ilk kez en iyi film ve en iyi yönetmen dallarında adaylık aldı.
  • 11

    NETFLIX BAŞARISI

    Netflix yapımları 15 dalda aday gösterilerek dikkatleri üzerine çekti. Elbette bunda 10 dalda Oscar’a aday gösterilen Roma'nın etkisi büyük.
    Bir Netflix yapımının En İyi Film Oscarı’nı kazanmasının sinema dünyasını değiştirebileceği konuşulanlar arasında. Böyle bir başarı sonrası Netflix’in elini daha da güçleneceği ve Netflix'in sinemacılara hem ekonomik hem de prestij anlamında daha geniş imkânlar sunabileceği tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız