Antik Yunan Çağı heykel sanatının ikonik örnekleri

Antik dönemle modern dünyanın simgelerini buluşturan Pera Heykel ilk sergisini açtı. “Benim için iki önemli şey vardı. Sanat severlerde estetik bir duygu oluşturmak ve yeni bir şeyler ortaya koymak" diyen Pera Heykel kurucusu İsmail Tekin, sergiyi ntv.com.tr'ye anlattı. (Sema Özcan / sema.ozcan@ntv.com.tr)

Haberler 15.11.2018 - 16:56

  • 1

    Trump Art Gallery’de (TAG) sanatseverlerle buluşan Pera Heykel, antik dönemle modern dünyanın simgelerini bir arada kullandığı çarpıcı heykeller sergiliyor.

  • 2

    Pera Heykel kurucusu İsmail Tekin, 3 yıllık bir mazileri olduğunu belirterek, “Daha öncesinde sanat okullarına,torslar ve çizime uygun heykeller vermekteydik.Daha dar anlamda bir portföye sahiptik.

    Yeni bir şeyler yapmak istedim. Pera sanatın tohumları böyle atıldı. Pera Sanat ailesi olarak estetik duygusuna önem vererek, yenilikçi bir anlayışla hareket ettik. Benim için iki önemli şey vardı. Sanat severlerde estetik bir duygu oluşturmak ve yeni bir şeyler ortaya koymaktı. Bu minvalde; hem bu işe yıllarını vermiş  tecrübeli heykeltraşlar ile yenilikçi genç tasarımcı arkadaşları aynı potada eritmek istedik. Böylece Pera Sanat ailesi kuruldu” dedi.

  • 3

     İlk sergilerini gerçekleştiren Pera Sanat, klasik eserler ile tasarım eserleri bir araya getirerek, modern ve eskiyi bir arada buluşturuyor. Klasik sanatseverler ile yeniliğe açık sanatseverlere hitap eden bir sergi kurguluyor.

  • 4
    Moda çekimlerine ev sahipliği yapan, dizi setlerine dekoratif tamamlayıcı olan heykelleriyle birçok kesime hitap eden Pera Heykel’in kurucusu Tekin sanata olan ilgi hakkında, “Sanatın her çağda insanları etkileyen bir büyüsü olmuştur. Günümüzde sanat toplumun daha geniş kesimlerinde ilgi görmeye başlamıştır. İnsanların vakit geçirdikleri mekanları zenginleştirmek ve estetik bir görüntü katabilmek adına görsel sanatlara eğilim artmıştır.Kimi zaman bir salonun dekoratif tamamlayıcısı, kimi zaman bir mekanın konseptine uygun bir parçası,kimi zaman bir moda çekiminin sanatsal objesi veya karakteristik anlamda verilmek istenen bir mesajın parçası yada saf bir sanatsal haz olarak kendine toplumda yer buluyor.Kısacası görselliğin önem kazandığı günümüzde heykel sanatı her kesimden insanın ilgisini çekebiliyor” dedi.
  • 5

     İsmail Tekin ayrıca, müşterilerin özel isteklerine de cevap vermeye çalıştıklarını belirterek,  “Antik Yunan heykel sanatına ait eserler, heykel  sanatının en ilgi çekici örneklerini barındırmaktadır.Heykel sanatına ilgi duyanlar için Yunan Miti , her dönemde olduğu gibi günümüzde de çekiciliğini korumaktadır.Hem sanatseverlerin taleplerine kayıtsız kalmamaya, hem de yeni eserler ortaya koymaya özen gösteriyoruz.Tasarım heykellerimizde ise kesinlikle bir sınır çizmiyoruz,onları belli kalıplara sokmuyoruz, yenilikçi eserler yaratmaları için tam anlamıyla özgür bırakıyoruz.Satış politikaları uygulayarak, maddi baskı altına almıyoruz.Pera Sanat ailesi olarak özgür ve özgün eserler ortaya koymaya çalışıyoruz” diye ekledi.

  • 6
    Sergilenen bazı eserler...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız