Doğa belgesel dizisi Gezegenimiz'den ilk fotoğraflar

Netflix, 5 Nisan’da gösterime girecek yeni orijinal belgesel dizisi Gezegenimiz’in tanıtım fragmanını ve ilk fotoğraflarını yayınladı.

Haberler 21.11.2018 - 13:02

  • 1
    Belgesel dizi, eleştirmenlerden tam not alan Planet Earth ve Blue Planet belgesellerinin yönetmeni Alastair Fothergill’in başında olduğu Silverback Films ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (WWF) iş birliği ile hayata geçiriliyor.
  • 2
    Dünyanın en değerli canlı türlerini ve en hassas yaşam alanlarını gösterirken, 4K kamera teknolojisiyle daha önce hiç görülmemiş dünya görüntülerini ekranlara taşıyacak belgesel 8 bölümden oluşuyor.
  • 3
    Dört yılda tamamlanan projenin çekimleri, 600 kişiden fazla bir ekiple dünyanın tüm kıtalarını kapsayan 50 ülkede, 3500 günden fazla sürdü. Gezegenimiz, Kuzey Kutbu'nun uzak ve vahşi doğasından gizemli derin denizlere, Afrika'nın uçsuz bucaksız manzaralarından Güney Amerika'nın çeşitli ormanlarına kadar dünyanın dört bir yanındaki zengin habitat çeşitliliğine odaklanıyor.
  • 4
    Dünyaca ünlü doğa bilimci Sir David Attenborough, dizinin İngilizce seslendirmesini yapacak. Türkiye’de ise Gezegenimiz’e sesiyle hayat verecek isim, ünlü tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper olacak.
  • 5
    WWF tarafından Londra'da düzenlenen “Gezegenin Durumu” etkinliğinde konuşan Sir David Attenborough belgesel diziyle ilgili şöyle konuştu: “Gezegenimiz, izleyicileri doğal dünyamızın güzelliğine ve kırılganlığına şahit olacakları muhteşem bir yolculuğa çıkaracak. Ne yazık ki günümüzde evimiz olan bu dünyaya yönelik en büyük tehdit bizleriz, ama eğer şimdi harekete geçersek yarattığımız bu tehditi ortadan kaldırmak için hala zamanımız olacak. Tüm dünyanın ilgisini bu konuya çekmemiz gerekiyor. Gezegenimiz, dünyanın en iyi film ekiplerinin ve doğa savunucularının bir araya geldiği bir yapım; ben de bu önemli hikayeyi dünya genelindeki milyonlarca insana ulaştıracağım için çok mutluyum.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız