Grammy adaylarının açıklanmasıyla müzik endüstrisi karıştı

Müziğin Oscar'ları Grammy Ödülleri'nde açıklanan adaylıklar sonrası yer yerinden oynadı. İşte müzik endüstrisini birbirine katan o listenin perde arkası.

Haberler 26.11.2020 - 12:18 Son Güncelleme : 26.11.2020 - 12:21

  • 1

    Müzik dünyasının en prestijlis ödülü Grammy, adaylarını açıkladı. Popun kraliçesi Beyonce (39), dokuz dalda adaylık alarak tarihte en çok aday gösterilen kadın şarkıcı oldu. Tek seferde dokuz adaylık alan tek yıldız olan Frank Sinatra'nın rekorunu yakaladı. Ancak bu yıl resmi bir albüm çıkarmadı. Beyonce, ırkçılık karşıtı eylemlere destek amacıyla Black Parade şarkısı çıkarmıştı.

    2021 Grammy Ödülleri için adaylar açıklandı / Tıkla Oku

  • 2
    Bir de Black Is King isimli görsel bir çalışına hazırlayan Beyonce'yi altı dalda adaylık ile Taylor Swift (31) ve Dua Lipa (25) izliyor.
  • 3

    Öte yandan ;yılın en çok ses getiren albümlerinden birini hazırlayan The Weeknd (30) hiçbir adaylık alamayınca tepki gösterdi. Grammy'ye "Yozlaşmış bir kurum. Bana borçlusunuz. Hayranlarıma borçlusunuz" yazarak savaş açtı. Şarkıcı dört gün önce Amerikan "Müzik Ödülleri'nde 3 ödül birden kazanmıştı.

    2021 Grammy Ödülleri’nde The Weeknd’in hayal kırıklığı / Tıkla Oku

  • 4
    Albümü Chromatica ile ses getiren Lady Gaga (34) ise ana dallarda dışlandı. Sadece iki adaylık aldı. 

  • 5

    Ünlü rap şarkıcısı Nicki Minaj, Grammy Ödülleri’ni dağıtan Recording Academy’yi topa tuttu. 37 yaşındaki rap’çi, 2021 Grammy adaylarının açıklanmasının ardından 2012 yılına dönerek kendisine ödül verilmediğini hatırlatarak veryansın etti.

    Nicki Minaj Grammy Akademisi'ni topa tuttu / Tıkla Oku

  • 6

    Justin Bieber (26) ise pop dalında aday gösterilmesine "Ben R&B müzik yaptım" diyerek isyan etti.

    Justin Bieber'dan Grammy tepkisi: Ben pop değil R&B albümü yaptım / Tıkla Oku

  • 7

    Bu yıl, rock dahil büyük ödüllerde kadın adayların ağırlıklı olması dikkat çekti. Geçen yıllarda Grammy, kadınlar ve siyahilere ayrımcılıkla suçlanmıştı.



  • 8

    Grammy, bu kez de kendini temize çekmek için adaylık dağıtırken adil davranmamakla ve müziği siyasileştirmekle suçlanıyor. İddiaya göre Weeknd'in Amerikan Futbo Şampiyonluk Maçı Super Bowl'da sahne almaya hazırlanması akademider dışlanmasına yol açtı.

  • 9
    Çünkü iki yıl önce ırkçılık karşıtı eylem yüzünden bir futbolcunun kovulması sonrası sanatçılar arasında Super Bowl protestosu başlamıştı. Weeknd, bu teklifi kabul ettiği için 'cezalandırıldı'.
  • 10

    Grammy Ödülleri'nin yozlaştığını iddia eden The Weeknd’e ünlü rap şarkıcısı Drake’ten destek geldi. 34 yaşındaki Kanadalı şarkıcı, The Weeknd’in  eleştirisini sosyal medya sayfasına taşıyarak, Grammy Ödülleri’nin artık özelliğini kaybettiğini söyledi. Drake, “Bence etkili müzik ve bu ödüller arasındaki kopukluktan dolayı her yıl şoke olmamıza izin vermemeliyiz. Bir zamanlar en yüksek tanınma biçiminin sanatçılar için artık bir önemi olmadığını kabul etmeliyiz” dedi.

    Grammy'ye isyan eden The Weeknd'e Drake'ten destek / Tıkla oku

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız