Haftanın Filmleri (19 Ocak Cuma)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli olmak üzere 6 film vizyona girdi. Tony Gatlif imzalı "Aman Doktor", Oscar'ın yabancı dilde en iyi film adayları arasında "Hakaret", yerli yapımlardan ise "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" ve "Rüzgar" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 21.01.2018 - 10:22

  • 1

    "AMAN DOKTOR"

    Tony Gatlif imzalı haftanın iyi filmi "Aman Doktor", Türk ve Yunan müziğinin karıştığı bir hikaye. Coğrafyalar üstü maceranın kahramanları Djam ve Avril'in cinsiyetsiz bir aşka yelken açışı, aynı yelkenle İstanbul'dan Midilli'ye uzanışları, insan olmanın dayanılmaz romantizmini gözler önüne seriyor. Rebetiko'lu ve bol eğlenceli filmi izleyin derim.

    "Aman Doktor" fragmanı

  • 2

    "ENES BATUR HAYAL Mİ GERÇEK Mİ?"

    Keşke 20'lerimde olsaydım diyorum. Belki Youtuber olurdum. Tahammül sınırımı zorlayan bu çocukların hakkını yememem lazım. Akıllarına estiği gibi, utanmadan, korkmadan ve üşenmeden paylaşıyor da paylaşıyorlar videolarını. Zaman onların zamanı. Yeni akımsa orada şöhret olanların varlıklarını sinemaya taşımaları. Okul hayatı boyunca dışlanan, horlanan, çok sivilceli Enes'in bir fenomene dönüşme hikayesinin anlatıldığı filmde bazı ünlü isimlere rastlamak da mümkün. Kamil Çetin filmin yönetmeni.

    "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" fragmanı

  • 3

    "HAKARET"

    Haftanın en iyi filmi "Hakaret" Oscar'ın yabancı dilde en iyi film adayları arasında. Beyni titreten, ruhu ısıran, dengeleri altüst eden filmi mutlaka görün. Beyrutlu oto tamircisi ile Filistinli ustabaşının sıradan bir tartışmayla başlayan husumeti, mahkemeye, ülkelere ve dünyaya taşıyor. Asla söylenmemesi gereken sözlerin bir tartışmada sarfedilmesiyle varılan nokta gerçekten can acıtıyor. Filmin, yarın ne giysem sorusunu hayatın en zor sınavı sanan bizler için bir tokat niteliğinde olduğunu söyleyebilirim. İnandığın din nedeniyle, aynı Tanrı'ya inananlar tarafından yargılanmak ne kadar gerçekçi, izleyince bir kez daha anlayacaksınız. Adel Karam ve Kamel El Basha muazzam performanslarıyla göz dolduruyor.

    "Hakaret" fragmanı

  • 4

    "COCO"

    Geçtiğimiz yıl "Moana"yı denk geldiğim her an izledim. O güzel gözlü çocukların dans ve müzikle birlikte hedeflerine ulaşma hikayesini izlemek, şahane esprilere ve mimiklere şahit olmak, beni her koşulda mutlu bir insan yapıyor. İşte "Coco" da öyle bir film. 12 yaşında bir erkek çocuğunun müzisyen olma hayalleri ne kadar duygusalsa, ölüler diyarında iskeletlerle yaşadığı macera o kadar absürt. Bir an bile sıkılmadan, yüzünüzde hiç eksilmeyen bir gülümsemeyle izleyeceğinizi garanti edebilirim. Animasyon Altın Küre'yi aldı bile. Oscar'ın da güçlü adayları arasında. Yönetmen koltuğunu Lee Unkrich ve Adrian Molina paylaşıyor.

    "Coco" fragmanı

  • 5

    “RÜZGAR”

    "Sezercik" serisinin çılgın bir hayranı olarak, hikaye bana o filmlerden birini hatırlattı. Sezer, bir çetenin elinde büyür ve usta bir yankesici olur... Ata Berk Mutlu'nun canlandırdığı Rüzgar karakteri de işinde yıllar içinde uzmanlaşan ve Tazı lakabını alan bir yankesici. Çocukların maruz kaldığı o korkunç muamele romantik bir dille anlatıldığı için fazlaca yaralamıyor. Belçim Bilgin ve Halil Sezai'nin çocukları olmayan bir çifti canlandırdığı film, doğru noktaları hedeflese de 12'den vuramıyor. Başarılı yönetmen Serkan Acar'ın en iyi işi olmasa da yerli yapımları sevenler için fena bir tercih değil.

    “Rüzgar” fragmanı

  • 6

    “UMUT AVCILARI”

    Ülkemiz olağanüstü hazinelerin üzerine kurulu. Bu gerçek, hala define arayan insanların varlığını da beraberinde getiriyor. Böylesine trajik durumlara komedi penceresinden bakmayı seven yapımcılar Afyon’da geçen bir hikayeye imza atıyor. İlker Çavga imzalı filme bari Afyonlular gitsin diyorum.

    “Umut Avcıları” fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız