Haftanın Filmleri (20 Nisan 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 11 film vizyona girdi. (Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 20.04.2018 - 07:21 Son Güncelleme : 20.04.2018 - 07:49

  • 1

    "Winchester"

    Ünlü tüfek markasının sahibinin karısı Sarah Winchester'in 1800'lerde Santa Clara'da bir malikane yaptırdığı söylenir. Bugün, bir müze gibi ziyaretçi toplayan malikane o yıllarda intikamcı hayaletlerin kafasını karıştırmak için yaptırılmıştır. Labirent gibi koridorlar, duvarlara açılan kapılar, gizemli odalar... Fantastik türü seven Peter ve Michael Spierig kardeşlerin yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Helen Mirren ve Jason Clarke başrolde.

    "Winchester" fragmanı 

  • 2

    "Zamanda Kıvırlma"

    Madeleine L’engle’in fantastik romanı "Zamanda Kıvrılma" sinemaya uyarlandı....Film, bilim adamı olan babalarının ortadan kaybolmasıyla harekete geçen Meg'le Charles'ın uzaydan paralel evrene kadar pek çok yerde geçen soluksuz macerasını anlatıyor..Ava Duvernay'in yönettiği filmde Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chris Pine ve Zach Galifıanakis gibi ünlü yıldızlar rol alıyor.

    "Zamanda Kıvırlma" fragmanı 

  • 3

    "Cici Babam"

    Eve dönüş yolunda bir adamı arabanıza aldığınızı, türlü leş espriler yaptığınız sohbetin sonunda onun cici babanız olduğunu düşünün. Üstelik Ege’de bir kasaba köyündesiniz. İşte bu komedide cici baba katili olmamak için çabalayan 3 kardeşin macerasını izleyeceğiz. Bir seyyah, derviş, hippi ruhlu cici babayı Mahir İpek, ailenin diğer fertlerini Onur Buldu, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Derya Karadaş ve Yasemin Conka canlandırıyor. Filmin yönetmeni Meltem Bozoflu.

    "Cici Babam" fragmanı

  • 4

    "Köpek Adası"

    Berlin Film Festivali'nin açılış filmi sonunda vizyonda. Wes Anderson'un yönettiği animasyon günümüzden 20 yıl sonrasının Japonya'sında geçiyor. Salgın ve nüfus artışına neden olan köpekler, çöplerle dolu bir adada karantinaya alınıyor. O güzel yavrular, cesaret, sevgi ve dostlukla ilgili biz mahlukatlara yine bir ders veriyor. Berlin'den en iyi yönetmen ödülüyle ayrılan Wes Anderson'a, gerçek bir sürgün hikayesi anlattığı için kalbimin en güzel köşesinde bir yer ayarlıyorum.

    "Köpek Adası" fragmanı 

  • 5

    "Bütün Saadetler Mümkündür"

    Dengede olmak, doğru yaşamanın sırrı bence. Ve aşk o dengeyi yıkan en tatlı zehir. Bir kadın yönetmenin, Selma Kılıçaslan'ın elinden çıkan filmde, yurtdışına çıkma hayalleri kuran genç bir adamın aşkla ve hayalleriyle sınanan hikayesi anlatılıyor. Kemal Uçar ve Ruhi Sarı'nın yanı sıra Arif Erkin usta da oyuncu kadrosunda.

    "Bütün Saadetler Mümkündür" fragmanı 

  • 6

    "İlişki Durumu: Açık İlişki"

    Evlenmeden önce sevgilinize düğüne kadar başkalarıyla takılalım diyecekseniz, bence evlenmeyin. Filmdeki çiftin başına gelmeyen kalmıyor. Haydan gelen huya gidiyor. Belki de peri masalı gibi bitiyor. Ne olursa olsun, ortaya günümüz sıradışı ilişkilerini anlatan eğlenceli bir film çıkıyor. Rebecca Hall ve Dan Stevens'in başrolü paylaştığı filmi Brian Crano yönetiyor.

    "İlişki Durumu: Açık İlişki" fragmanı 

  • 7

    "Vallahi Hortladı"

    Tatlı bir hikayeyi çekerken - komedi de olsa - ciddiye almak lazım. Çağlar ötesinden gelen bir kralın, ölümlülerle giriştiği komik macera, ince bir ip üzerinde yürüyor. Nuri Alço'nun da rol aldığı filmde, gazoz esprisi yapılıyor. Milyonuncu kez! Hasan Yalnızoğlu her şeye rağmen Kral Nam-sis rolünde başarılı. Filmin yönetmeni Volkan Adıyaman.

    "Vallahi Hortladı" fragmanı 

  • 8

    "Maşa ile Koca Ayı 2: Sonsuz Arkadaşlık"

    Çocuklar Maşa ile Koca Ayı'yı ölümüne seviyor. Ben sevmeyin demiyorum ama hipnotize olmuş gibi izleyince, insan ürküyor. Üstelik bu filmde sosyal medya fenomeni Enes Batur, yaşı küçük bedeni büyük Efe gibi birçok televizyon ve internet karakteri var. Maşa'nın bir yerinde "Evrenin hangi kara deliğinden geldiniz?" sorusunu sorduğu film çocuklar için, oldukça saykodelik bir deneyim olacak.

    "Maşa ile Koca Ayı 2: Sonsuz Arkadaşlık" fragmanı 

  • 9

    "Son Oyun"

    Vicdanı için öldürenler ile zevk için kötülük yapanlar arasındaki mücadele, mafya, kirli işler, gizli devlet vs gibi olgularla süsleniyor. Hayatımda izlediğim en iyi aksiyon filmi diyemesem de yönetmen koltuğunu paylaşan İlhan Akgül ve Sinan Tabanlı ellerinden geleni yapmış, izledikleri Hollywood aksiyonları işe yaramış diyebilirim. Mafyatik roller deyince akla gelen Ali Sürmeli oyuncu kadrosunda.

    "Son Oyun" fragmanı 

  • 10

    "Sandık"

    Türk işi zombi filmi! Üstelik başka dertleri de var. Cinlerin başrolde yer almadığı bir yerli korkunun ne olursa olsun, başka ufuklar açacağına inanıyorum. Bursa'da, prodüksüyon yetersizliği dolayısıyla, gerilla usulü çekilen film, öteki olmakla ilgili bir derdi de barındırıyor. Yönetmen Mücahit Pehlivan'a ve tüm yol arkadaşlarına saygılar!

    "Sandık" fragmanı 

  • 11

    "Horoz Bayram"

    Şanlıurfa'nın köyünde yaşayan Bayram, köyde dolandırmadık adam bırakmayınca, sihirbaz bir arkadaşı tarafından horoza dönüştürüldüğüne köylüyü inandırır. Benim güzel ülkemin insanı, inanır, inanmak ister. Böyle filmleri gördükçe, içimizdeki umutlu çocuk hiç büyümesin istiyorum. Filmin yönetmeni Mustafa Diyar Demirsoy.

    "Horoz Bayram" fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız