Haftanın fotoğrafları (19 Ocak 2019)

Türkiye'den ve dünyadan bu haftaya damga vuran fotoğraflar...

Haberler Anadolu Ajansı 19.01.2019 - 11:28

  • 1

    Yaralı flamingo ve yavru baykuşa evinde bakıyor

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde doğa fotoğrafçılığı yapan Alper Tüydeş, yaralı halde bulduğu flamingo ve yuvasından düşen baykuşa kendi apartman dairesinde gözü gibi bakıyor. Karacabey Belediyesi personeli olan ve aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı yapan Tüydeş, 8 Ocak'ta ilçede Çamlık olarak bilinen ormanlık alanda belediye ekiplerinin yuvasından düşmüş halde bulduğu "Kulaklı Orman Baykuşu" yavrusunu sahiplendi. Evinde baykuşu büyümesi için besleyen Tüydeş'in yolu bu kez 12 Ocak'ta kuş fotoğrafları çekmek için gittiği Karacabey Boğazı'da yer alan Yeniköy sahilinde yaralı bir flamingoyla kesişti. Boğazdaki dalgaların kıyıya vurduğu, bitkin düşmüş flamingoyu uzun uğraşlar sonucu yakalayan Tüydeş, bir veteriner yardımıyla tedavisini yaptırdı. ( Sergen Sezgin)

  • 2

    "Hakkari'de Alpleri, Himalayaları aratmayan güzellikler var"

    Hakkari'de, Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı olma özelliği taşıyan Cilo Dağı ile Sümbül Dağı'nın da aralarında bulunduğu bölgeye fotoğraf tutkunları ilgi gösteriyor. ( Sayim Harmancı)

  • 3

    Başarı için hırçın akıntıda kürek çekiyorlar

    Düzce Rafting Takımı'nın sporcuları, 8-13 Haziran'da Tunceli'de düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası'na Melen Çayı'nda hırçın akıntıda kürek çekerek hazırlanıyor. Birlikte güçlenen takım oyuncuları, Melen Çayı'nda ve çevresindeki bölgelerde yaptıkları zorlu antrenmanlarla "askeri kamp" havasında yarışmalara hazırlanıyor. ( Ömer Ürer)

  • 4

    Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri

    İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri devam etti. Gazze'nin doğusunda yer alan El Bureyc Mülteci Kampı yakınındaki İsrail sınırında toplanan Filistinliler, gösteri düzenlendi. ( Hassan Jedi)

  • 5

    CSKA Moskova - Maccabi Fox Tel Aviv

    THY Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova ile Maccabi Fox Tel Aviv Megasport Arena'da karşılaştı. Bir pozisyonda CSKA Moskova oyuncusu Will Clyburn (solda) ile rakibi Tarik Black (sağda) mücadele etti. ( Sefa Karacan)

  • 6

    "Budaklı kaplıcası, adeta fotoğraf stüdyosu gibi"

    Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde kışın ahırlarda kalan manda ve atlar, belli aralıklarla götürüldükleri kaplıcada temizleniyor. Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü ilçeye 7 kilometre mesafedeki köyde yaşayanlar, soğuk kış günlerinde 40 derece sıcaklıktaki kaplıcada manda ve atların temizlenmesini sağlıyor. ( Ali İhsan Öztürk)

  • 7

    "Budaklı kaplıcası, adeta fotoğraf stüdyosu gibi"

    Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde kışın ahırlarda kalan manda ve atlar, belli aralıklarla götürüldükleri kaplıcada temizleniyor. Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü ilçeye 7 kilometre mesafedeki köyde yaşayanlar, soğuk kış günlerinde 40 derece sıcaklıktaki kaplıcada manda ve atların temizlenmesini sağlıyor. ( Ali İhsan Öztürk)

  • 8

    Donan gölde tehlikeli balık avı

    Van'ın Edremit ilçesinde vatandaşlar, yüzeyi yaklaşık 10 santimetre buz tutan Van Gölü'nün kıyısında tehlikeye aldırış etmeden balık tutuyor. Kentte özellikle gece etkili olan soğuk hava nedeniyle Van Gölü'nün sodalı suyuna karışan tatlı su noktaları buz tuttu. Her gün burada buzu farklı bir noktadan baltayla kırıp ağlarını suya bırakan balıkçılar, tehlikeli bir av gerçekleştiriyor. ( Özkan Bilgin)

  • 9

    Donan gölde tehlikeli balık avı

    Van'ın Edremit ilçesinde vatandaşlar, yüzeyi yaklaşık 10 santimetre buz tutan Van Gölü'nün kıyısında tehlikeye aldırış etmeden balık tutuyor. Kentte özellikle gece etkili olan soğuk hava nedeniyle Van Gölü'nün sodalı suyuna karışan tatlı su noktaları buz tuttu. Her gün burada buzu farklı bir noktadan baltayla kırıp ağlarını suya bırakan balıkçılar, tehlikeli bir av gerçekleştiriyor. ( Özkan Bilgin)

  • 10

    "Yaşadığımı sporla hissetmeye başladım"

    Hem halter hem de judo milli takımlarında ay-yıldızlı formayı terleten Döndü Yeşilyurt, sporun engelli bireyler üzerindeki etkisi ve kariyer hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. (Volkan Furuncu)

  • 11

    Ayder, hafta sonu doğaseverlerin adresi oldu

    Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, etkili olan kar yağışının ardından hafta sonu çok sayıda doğaseveri ağırladı. ( Muhittin Sandıkçı)

  • 12

    Adana'da HTŞ'ye şafak baskını

    Adana'da terör örgütü Heyet Tahrir'uş Şam'a (HTŞ) yönelik düzenlenen operasyonda, Fukara-Der Başkanı Hasan Süslü'nün de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. (Burak Milli)

  • 13

    Dakikada iki kişi "tellerde" yolculuk yaptı

    Geçmişte "Olympos" ve "Keşiş Dağı" olarak da anılan Uludağ'a, yılın dört mevsimi Bursa kent merkezinden çıkan yüz binlerce kişinin bir bölümü, teleferikle teller üzerinde yolculuğu tercih etti. Kışın beyaz örtüyle kaplanan doğa, yazın ise yeşilin her tonuna sahip ormanlık alanların sunduğu seyir zevki yüksek eşsiz manzara eşliğinde 24 dakika süren teller üzerinde yolculuğu, iniş ve çıkış olmak üzere yaklaşık 1 milyon 100 bin kişi kullandı. (Sergen Sezgin)

  • 14

    Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri

    İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri devam etti. Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi doğusundaki İsrail sınırında toplanan Filistinliler, gösteri düzenlendi. Sınırın diğer tarafındaki İsrail güçleri, gösteriye göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. (Ali Jadallah)

  • 15

    Sivas'ta sis

    Sivas'ın Hafik ilçesinde sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Kar yağışının ardından beyaza bürünen ilçede sisle birlikte güzel görüntüler ortaya çıktı. ( Muzaffer Akyüz)

  • 16

    Gazze şehitlerini uğurladı

    Gazze Şeridi sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan 14 yaşındaki Filistinli çocuk İsmail Abdurrauf Saliha için Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye beldesinde cenaze töreni düzenlendi. ( Ali Jadallah)

  • 17

    Hakkari'de yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 7 araçtaki 40 kişi karla mücadele ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. (Ulaş Güven)

  • 18

    Sığırcık kuşlarının dansı büyüledi

    Sakarya kent merkezinde sığırcık kuşları, gökyüzündeki danslarıyla adeta bir görsel şölen sundu. Farklı şekiller oluşturarak zaman zaman ayrılıp tekrar birleşen kuşların kent merkezinin farklı bölgelerine giderek dans edercesine uçması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. ( İbrahim Yozoğlu)

  • 19

    Tavşanların kar keyfi

    Van'ın Edremit ilçesinde bir vatandaş tarafından beslenen ve doğada zaman geçirmeleri için kafesinden çıkarılan tavşanlar karın keyfini çıkardı. Bu sırada bir sokak kedisi de tavşanların arasına katıldı. ( Özkan Bilgin)

  • 20

    İsrail polisi Kubbetu’s Sahra kuşatmasını kaldırdı

    İsrail polisinin saatlerce kuşatma altına aldığı Mescid-i Aksa’daki Kubbetu’s Sahra, kuşatmayı kaldırmasının ardından yeniden ibadete açıldı. Yahudilerin dini kıyafeti Kippa ile girmeye çalışan İsrail polisinin, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi görevlileri tarafından engellemesinin ardından Aksa'da gerginlik yaşanmıştı. (Mostafa Alkharouf)

  • 21

    Yunanistan'da öğretmenlerden olaylı gösteri

    Yunanistan'ın başkenti Atina'da sözleşmeli öğretmenlerin düzenlediği protesto gösterisinde, bazı gruplar ile polis arasında arbede yaşandı. Çeşitli sendikaların çağrısıyla, kent merkezindeki Sintagma Meydanı'na yürüyen çoğunluğunu sözleşmeli öğretmenlerin oluşturduğu yüzlerce gösterici, öğretmenlerin atanma kriterlerini değiştiren yasa tasarısını protesto etti. (Ayhan Mehmet)

  • 22

    ABD'de federal hükümetinin kapanışının 25. günü

    ABD’de federal hükümetin bu yıl üçüncü kez kısmen ve geçici olarak kapatılmasının 25. gününe girildi. Fotoğrafta, ABD Kongre Binası (Capitol) görülüyor. ( Yasin Öztürk)

  • 23

    İzmir'de kar

    Yurt genelindeki kar yağışı, İzmir'de de etkisini gösterdi. Ödemiş ilçesinin Gölcük Mahallesi beyaza büründü. (Mahmut Serdar Alakuş)

  • 24

    İstanbul'da günlük yaşam

    İstanbul'da şehir hatları vapuru ve Galata Kulesi güzel görüntü oluşturdu. ( Ahmet Bolat)

  • 25

    Boluspor-Galatasaray maçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarına ertelendi

    Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanması planlanan Boluspor-Galatasaray maçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarına ertelendi. Bolu Atatürk Stadyumunun zemini karla kaplandı. (Ömer Ürer)

  • 26

    Karaya oturan kargo gemisindeki 2 kişi kurtarıldı

    Mersin Uluslararası Limanı yakınlarında fırtına ve büyük dalgalar nedeniyle bir süre sürüklendikten sonra karaya oturan kargo gemisindeki 2 kişi helikopterle kurtarıldı. ( Sezgin Pancar)

  • 27

    Mersin'de ulaşıma kapanan yoldaki moloz temizleniyor

    Mersin'de etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle moloz yığınları birikerek ulaşıma kapanan sahil yolunda temizlik çalışması yapılıyor. (Sezgin Pancar)

  • 28

    Kayseri'de kar yağışı

    Kayseri'de etkili olan kar yağışının ardından şehir merkezi beyaza büründü. (Ergün Haktanıyan)

  • 29

    "Müzede Selfie Günü"

    Ayasofya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler "Müzede Selfie Günü" kapsamında öz çekim yaptı. (Ahmet Bolat)

  • 30

    İstanbul Akvaryum 11 gentoo pengueni evlat edindi

    İstanbul Akvaryum 11 gentoo penguenini daha evlat edinerek Türkiye'de ilk kez 23 gentoo kutup penguenine ev sahipliği yapan uluslararası standartlarda ilk tesis oldu. 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) Kırmızı Listesi'nde yakın tehdit altında olan 12 gentoo kutup cinsi pengueni "Canlıların Korunaklı Bölgelerde Yetiştirilmesi" programı kapsamında 2016 yılında Valencia Oceanographic Akvaryum'undan evlat edinmişti. (Erhan Sevenler)

  • 31

    İzmir'de kar

    Yurt genelindeki kar yağışı, İzmir'de de etkisini gösterdi. Ödemiş ilçesindeki Bozdağ beyaza büründü. ( Mahmut Serdar Alakuş) 

  • 32

    300 yıllık gelenekle atlar ateş üstünde yürütüldü

    İspanya'nın küçük bir kasabasında yaşatılan 300 yıllık gelenekle, kötü ruhlardan arınıldığı ve salgın hastalıklardan korunduğuna inanılan atlar ateş üzerinde yürütüldü. Başkenti Madrid'in 100 kilometre kuzeydoğusundaki San Bartolome de Pinares kasabasında atların ateş üzerinde yürütülmesi geleneği bu yıl da renkli geçti. "Las Luminarias" adı verilen etkinlik kapsamında kilisede düzenlenen ayinin ardından rahip tarafından kutsanan atlar daha sonra kasabanın 20 noktasında çam ağaçlarının yumuşak yeşil dallarıyla yakılan ateşin içinden geçirildi. (Burak Akbulut)

  • 33

    Tedavi edilen şahin yeniden doğaya bırakıldı

    Bakırköy'de bir ağaçta asılı kalarak yaralanan şahin tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakıldı. (Muhammed Enes Yıldırım) 

  • 34

    Tarihi Karaköy Tüneli 144 yaşında

    Londra'dan sonra dünyanın ikinci en eski metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli'nin kuruluşunun 144. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. (İsa Terli)

  • 35

    İzmir'de şiddetli yağışla düden oluşması

    İzmir'in Menderes ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle oluşan düdenler yeniden su almaya başladı. Sağanağın en çok etkili olduğu ilçelerden Menderes'e bağlı Karakuyu Mahallesi'nde bazı tarım arazilerinin su altında kalması sonucu meydana gelen sıra dışı görüntüler ilgi çekiyor. İlçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki köy çıkışındaki arazide oluşan düdenlere tekrar su gitmeye başladı. Düdenlerde oluşan su akıntısı drone ile görüntülendi. (Emin Mengüarslan) 

  • 36

    İspanya'da evcil hayvanlar kutsandı

    İspanya'nın başkenti Madrid'de evcil hayvanlara adanan "San Anton" dini bayramı kapsamında San Anton kilisesinde ayin düzenlendi. Ayine evcil hayvanlarını getiren İspanyollar, kedi, köpek, kuş, kablumbağa türündeki hayvanlarını rahibe kutsattı. (Burak Akbulut)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız