Marvel filmleri hangi sırayla izlenmeli?  

Marvel denince akla bir çok kahraman gelir; Iron Man, Kaptan Amerika, Thor, Hulk, Black Widow... Peki siz tüm marvel süper kahraman filmlerini sırasıyla izlediniz mi ? İşte yeni sezon öncesi sırasıyla Marvel süper kahraman filminin listesi ve IMDb puanları.

Haberler ntv.com.tr 16.04.2022 - 04:44 Son Güncelleme : 12.06.2022 - 17:03

  • 1

    1. Kaptan Amerika: İlk Yenilmez / (2011)

    Steve Rogers, ‘’Kaptan Amerika’’ olarak tanınacağı bir askeri deneye gönüllü olur ve Hydra Organizasyonuna savaş ilan eder.

    Bonus:  Filmin Prömiyeri 2001 yılında Hollywood da yapılmış olsa da 2011 yılında tüm dünyada vizyona girmiştir.

    IMDb: 6,9

  • 2

    2. Demir Adam / Iron Man (2008)

    Tony Stark, zengin bir silah mühendisidir. Ülkesinde son teknoloji silahlar ve patlayıcılar üretmektedir. Yeni bir füzeyi tanıtmak amacıyla gittiği Afganistan’da alıkoyulur ve ondan tehlikeli silahlar üretmesini isterler. Tony ise kendine bir zırh yaparak Demir Adam’a dönüşür. Tony artık eski Tony değil, dünyayı kötülüklerden korumaya çalışan bir Süper Kahramandır.

    IMDb: 7,9

  • 3

    3. The Incredible Hulk (2008)

    Bruce Banner, tüm hücrelerini zehirleyen bir gama ışınına karşı savaşan bir bilim adamıdır. Dizginleyemediği öfke nöbetlerini serbest bırakmaya karar verir ve Hulk doğar. Bir süre sonra Hulk kişiliğinden memnun olmayarak yok etmenin planlarını yapan Bruce Banner, sadece Hulk ile savaşmıyordur.

    IMDb: 6,7

  • 4

    4. Demir Adam 2 / Iron Man 2 (2010)

    Serinin 2. Filminde Tony Stark maceralarına yeni ekibiyle devam etmektedir. Ayrıca bu sefer yeni bir Demir Adam filme dahil olmuştur.

    IMDb: 7,0

  • 5

    5. Thor (2011)

    Hal ve hareketleri yüzünden antik bir savaşı yeniden gün yüzüne çıkartan Thor, dünyaya sürgün ediliyor. Bir süre sonra gezegeninin en kötü adamı , karanlık istila güçlerini dünyayı ele geçirmek için yollayınca kahramanımız Thor kimliğini açıklayarak ne yapmasını gerektiğini öğreniyor.

    IMDb: 7,0

  • 6

    6. Yenilmezler / The Avengers (2012)

    SHIELD ismiyle bilinen uluslararası bir barış örgütü, tüm dünya için büyük bir tehdit oluşturan bir düşmanla karşı karşıya gelir. Bu düşmanla savaşabilecek kişiler sadece süper kahramanlardır. SHIELD Örgütü, mevcut tüm süper kahramanları toplayarak düşmanlarla ölümüne bir savaşa gidiyor.

    IMDb: 8,0

  • 7

    7. Demir Adam / Iron Man 3 (2013)

    Seri’nin 3. Filminde Tony Stark, Sınırsız güce sahip bir düşmanlar karşı karşıya kalıyor. Ayrıca bu düşman Tony Stark’ın özel hayatını da yok ediyor.

    IMDb: 7,2

  • 8

    8. Thor: Karanlık Dünya (2013)

    Serinin 2. filminde Karanlık Güçler Thor’un dünyasını ele geçirmeyi planlamaktadır ve Thor bu sefer kendi dünyası için savaşmaktadır.

    IMDb:6,9

  • 9

    9. Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014)

    SSCB döneminde özel bir şekilde yetiştirilen ve Winter Soldier (Kış Askeri) adı verilen bir adam aslında tam bir ölüm makinasıdır. Rusya tarafından donmuş bir gölde bulunan adam her şeyi yok etme konusunda kararlıdır. Kaptan Amerika ve ekibi bu adamı durdurmak için varını yoğunu ortaya koyuyorlar.

    IMDb: 7,7

  • 10

    10. Galaksinin Koruyucuları (2014)

    Galaksinin Koruyucuları, evrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmaya hedefleyen  bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Onlar suçlu olduklarını biliyorlar, fakat konu evrenin güvenliği olunca tek vücut olmak tek çareleri.

    IMDb: 8,0

  • 11

    11. Galaksinin Koruyucuları 2 (2017)

    “Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip uzayın uzak noktalarına dağılırken, galaksiyi korumak adına da farklı maceralara atılıyor. Ekip, artık aileleri olmuştur

    IMDb: 7,6

  • 12

    12. Yenilmezler: Ultron Çağı (2015)

    İlk filmin başarısından sonra ikinci film için kolları sıvayan Marvel şirketi, bu filmde tüm süper kahramanları kadroya dahil ediyor. Bu sefer düşmanları Ultron adıyla bilinen James Spader’dır ve tek hedefi insanoğlunun soyunu tüketmektir.

    IMDb: 7,3

  • 13

    13. Ant-Man (2015)

    Mesleğinde çok başarılı olan Dr. Hank Pym, alt atomik partiküller üzerinden ilginç bir formül geliştirir. Dr. Hank Pym , cisimlerin boyutlarını değiştirme konusunda deneyler yaparken bir kaza geçirir ve yeni bir yetenek kazanır. Artık böceklerle iletişim kurabiliyordur.

    IMDb: 7,3

  • 14

    14. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016)

    Yenilmezler’in içinde olduğu bir olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler’ in bazı otoriteler tarafından yönlendirilmesi gerektiği konusunda baskı yapmaktadır. Bu durum Yenilmezler’i ikiye bölerek yeni bir savaşın çıkmasına sebep olur.

    IMDb: 7,8

  • 15

    15. Örümcek-Adam: Eve Dönüş (2017)

    Yenilmezler ile yaşadığı maceraların etksinde kalan Peter içi içine sığmayan, kötü adamları etkisiz hale getirmek isteyen bir gençtir. Ancak Peter’ın farklı sorumlulukları da vardır.

    IMDb: 7,4

  • 16

    16. Doktor Strange (2016)

    Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, bir trafik kazası geçirir. Kaza sonucu elindeki bütün sinirler zarar görür. Tibet’te Tüm yaraları iyileştiren bir büyücü olduğunu öğrenir ve yola koyulur, Fakat bu büyücü sadece ellerini iyileştirmeyecektir.

    IMDb: 7,5

  • 17

    17. Thor: Ragnarok (2017)

    Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşan üçüncü filminde, Asgard'tan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor , Norse kıyametine karşı gelmeye çalışacaktır. Ancak gezegenini kurtarmak için öncelikle özgürlüğüne kavuşmalı, bunun içinde eski dostu Hulk ile ölümcül bir yarışa girmelidir.

    IMDb: 7,9

  • 18

    18. Black Panther (2018)

    Babası hayatını kaybettikten sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, teknolojik açıdan ileri seviyede olan Wakanda halkına hizmet etmek istiyordur. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir.

    IMDb: 7,3

  • 19

    19. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018)

    Kaptan Amerika ve Demir Adamın arasında yaşana o savaştan sonra her iki süper kahraman da uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi dostlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Fakat dünya bir kez daha tehlikeye girer ve yeniden ,istemeyerek, bir araya gelirler. Bu sefer Dünyayı kurtarmak çok da kolay olmayacak.

    IMDb: 8,4

  • 20

    20. Ant-Man and the Wasp (2018)

    Ant-Man ve Wasp , hem iyi bir baba , hem de tanınan bir süper kahraman olmak için Scott Lang’ın geçmişindeki sırlarını Wasp ile işbirliği yaparak çözmeye çalışıyor.

    IMDb: 7,1

  • 21

    21. Captain Marvel (2019)

    Film, Carol Danvers'ın Kaptan Marvel'e dönüşümünden değil, Carol Danvers'ın Kaptan Marvel olarak dünyaya düşüşünü anlatıyor. Dünyaya indiğinde hiçbir şey hatırlamayan Captan Marvel, bu sayede yeniden kendini keşfediyor.

    IMDb: 6,9

  • 22

    22. Avengers: Endgame (2019)

    "Avengers Infinity War"ın ardından bir çok kahraman ölmüştür ve dünya umutsuz haldedir. Hayatta kalan Kaptan Amerika, Thor ve Hulk bu mutsuz ve düzensiz yeni dünyayı yok edip düzeni yeniden sağlama peşindedir.

    IMDb: 8,4

  • 23

    23. Spider-Man: Far from Home

    Örümcek-Adam: Evden Uzakta

    Arkadaşları ile gittiği okul gezisi sırasında gizemli bir görev üstlenmek zorunda kalan Peter Parker'a odaklanıyor. Örümcek Adam macerasının 2. devam halkası olan filmde Peter Parker’ı bir kez daha milyonlarca hayran kazanan yeni nesil Örümcek Adam Tom Holland canlandırıyor. Genç Peter Parker’ın maceralarının anlatılacağı filmin yönetmenliğini Jon Watts üstleniyor.

    IMDb: 7,4

  • 24

    24. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

    Shang-Chi ve On Halka Efsanesi

    Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini konu ediyor. Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikatçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir...

    IMDb: 7,5

  • 25

    25. Eternals

    Eternals


    İnsanlığın varoluşundan beri dünyayı koruyan, olağanüstü güçlere sahip bir grup kahramanın hikayesini konu ediyor. Deviantlar'ın artık tarihe karıştığı düşünülmektedir. Ancak insanlığın en eski düşmanı olan Deviantlar, beklenmedik bir şekilde geri döner. Bu durum insanlık için büyük bir tehlike oluşturur. Eternallar, insanlığı bir kez daha kurtarmak için yeniden bir araya gelmek zorunda kalırlar.

    IMDb: 6,8

  • 26

    26. Spider-Man: No Way Home

    Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

    Kimliği açığa Örümcek-Adam'ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor. Örümcek-Adam'ın kimliği ifşa edilerek onun ve sevdiklerinin hayatı, halkın gözü önüne serilir. Kendisini büyük bir kaosun ortasında bulan Peter, aynı zamanda suç ortakları olarak lanse edilen MJ ve Ned'in hayatının da olumsuz etkilenmesine şahit olur. Arkadaşların üniversiteye girme şanslarının yok olmasına seyirci kalmak istemeyen Peter, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım ister. Peter'ın yakarışından etkilenip ona yardım etmeyi kabul eden Strange, Unutma Büyüsü'nü yapmaya başlar. Ancak bu büyü, MJ, Ned, May ve Happy'nin de Örümcek-Adam'ın kim olduğunu unutmasına neden olacaktır. Arkadaşlarının kim olduğunu hatırlamasını, diğer kişilerin unutmasını isteyen Peter, Strange büyüyü yaparken parametreleri değiştirir. Ancak bu durum beklenmedik olaylara neden olur.

    IMDb: 8,8

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız