Murat Boz'un balmumu heykeli Madame Tussauds'da

250 yıllık tarihe sahip dünyaca ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, İstanbul’daki merkezinde yer alan figürlerine bir yenisini daha ekledi. Türk pop müziğinin başarılı ismi Murat Boz, Madame Tussauds İstanbul’un figürleri arasındaki yerini aldı. İşte Madame Tussauds'da Murat Boz heykeli ve diğer ünlü isimlerin heykelleri...

Haberler ntv.com.tr 17.01.2019 - 16:15 Son Güncelleme : 17.01.2019 - 16:16

  • 1

    Türkiye’nin en sevilen sanatçıları arasında olan Murat Boz, Madame Tussauds İstanbul’daki yerini aldı. 

  • 2
    Sanatçının katılımıyla bugün Madame Tussauds İstanbul’da gerçekleşen lansmana; annesi Ayşe Nedret Boz, ağabeyi ve menajeri Ali Boz ve ekibinin de aralarında olduğu çok sayıda davetli ve sanatçının hayranları eşlik etti.
  • 3

    "BENİM YERİME KONSERE ÇIKABİLİR"

    Lansmanda figürüyle yan yana gelen Murat Boz duygularını “İnanılmaz başarılı bir figür olmuş. Ben buradan izninizle Madame Tussauds yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten üzerinde çok çalıştılar. Bu işin uzmanı gerçekten Madame Tussauds. Benzerlik karşısında şoktayım. Yüz yüzeyken insan kendini bir garip hissediyor. Figürümün üzerinde yer alan giysiler de benim bir konserimde giydiğim kostümdür. Her yere yanımda birlikte götürsem mi diyorum. Hastalandığımda benim yerime konsere bile çıkabilir ”şeklinde esprili yorumlarda bulundu. 

  • 4

    YAPIMI BİR YIL SÜRDÜ

    Murat Boz’un figür yapımına, 2017 yılının Eylül ayında basının da katılımıyla gerçekleştirilen ölçü alımıyla başlandı. Detaylı ölçü alımı sırasında sanatçının saç, göz, ten ve diş rengi gibi referansları belirlendi; giyeceği kostüm ve aksesuarlar seçildi. Kostümler için Murat Boz’un stil danışmanı, saç için saç tasarımcısının önerileri ve desteğiyle çalışıldı. 250 farklı ölçünün alındığı yaklaşık 3 saat süren ölçü alımının tamamlanmasının ardından figür yapımı, Londra’daki Madame Tussauds stüdyosunda bir yılı aşkın süre devam etti. Balmumu figür; sanatçının saçına en yakın olan gerçek saç telleri, kirpik ve kaşların tek tek ekilmesi; dişçilikte kullanılan malzemelerle prototipi alınarak hazırlanan diş yapım süreci; pek çok farklı tonlama aşamasıyla belirlenen doğru ten renginin yağlı boya ile uygulanması gibi titiz ve uzun saatler alan ayrıntılı çalışmalarla tamamlandı. Madame Tussauds stüdyo ekibi her süreçte sanatçının onayı ile ilerledi. Figürün yapımı yaklaşık bir yıl sürdü.

  • 5

    AYNI POZU KIM KARDASHIAN DA VERMİŞTİ

    Ziyaretçilerin hayranı oldukları ünlülerle bağ kurabilecekleri anılara sahip olabilmesi için merkez içerisinde her alanda interaktiviteyi ön planda tutan Madame Tussauds’un önerileri ve sanatçının da beğenisi üzerine figürün pozu ziyaretçi ile selfie çekebilecek şekilde planlandı. Figürün elindeki telefonla selfie çekip fotoğrafı alabilmeleri için gerekli teknik altyapı oluşturuldu. Poz için Madame Tussauds Londra’da 2015 yılından bu yana sergilenen ve aynı şekilde ziyaretçi ile fotoğraf çeken dünyaca ünlü tv yıldızı Kim Kardashian’ın figürü referans alındı.

  • 6
    250 yıllık büyüleyici tarihe sahip Madame Tussauds’nun İstanbul’daki merkezi, Türkiye’nin ve dünyanın yıldız isimlerinden oluşan balmumu figür koleksiyonunu sergiliyor.
  • 7
    Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner Madame Tussauds İstanbul’un açılış sürecine ilişkin süreci tüm detaylarıyla anlattığı konuşmasında, şu görüşleri paylaştı:
  • 8

    “Türkiye’den ve dünyadan tarih, kültür sanat, bilim ve spor alanlarında 55 ünlü ismin balmumu figürleri, sevenleriyle buluşmak üzere merkezimizde yerlerini aldı. Her yıl 3-4 yeni sürpriz isimle koleksiyonumuzu genişletmeyi hedefliyoruz. Madame Tussauds müzeciliğe yepyeni bir perspektif getiriyor" dedi.

  • 9

    Suner sözlerine şöyle devam etti:

    "Müzenin yanı sıra bir eğlence merkezi olarak ziyaretçilerimizin yıldızların birebir kopyası olan balmumu figürleri yakından inceleyebilecekleri, dokunabilecekleri, rahatlıkla birlikte fotoğraf çektirebilecekleri, interaktif bir ortam yaratmak için çalıştık. Madame Tussauds İstanbul için hem çok yoğun hem de çok heyecanlı bir hazırlık süreci geçirdik. Emeklerimizin ödülü, ziyaretçilerimizin merkezimizde geçireceği mutlu anlar olacak. Bunun için 28 Kasım itibariyle yıldızlara dokunmak isteyen herkesi Madame Tussauds İstanbul’a davet ediyoruz.”

  • 10
    Madame Tussauds İstanbul’un, dünyadaki 21’inci merkez olduğunu söyleyen Sarper Hilmi Suner, “Bağlı olduğumuz ve 4 kıta ve 23 ülkede 111 merkezle hizmet veren Merlin Entertainments şirketinin en önemli hedefi insanların eğlenceli ve keyifli zaman geçirmesine vesile olmak. Bunu yaparken merkezlerimizi hizmete sunduğumuz şehirlerin turizm cazibesine de önemli katkıda bulunuyoruz. Coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu ve önemli bir turizm merkezi olması nedeniyle Türkiye bizim için en önemli ülkelerden biri. Madame Tussauds İstanbul’un hem şehir sakinleri hem de turistlerin mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesinde kısa sürede ilk sıralara yerleşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
  • 11
    Madame Tussauds İstanbul, 28 Kasım 2016, saat 14.00 itibariyle ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Grand Pera projesinin ilk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alanda eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir eğlence sunmaya hazırlanan merkez tarih, bilim, sinema, müzik, spor ve parti bölümlerinden oluşuyor. Her bölümde ilgili yıldızlar karakterlerine uygun özel arka planlar önünde sergileniyor.
  • 12
    Sarper Hilmi Suner’in verdiği bilgiye göre, Madame Tussauds İstanbul ve balmumu figürlerin hazırlık aşamaları şu şekilde: Figürlerin belirlenmesi için uzun bir pazar araştırması ve fokus grup çalışmaları süreci yaşandı. Merkezdeki altı farklı bölümde yer alması muhtemel ünlülerden oluşan uzun bir liste oluşturuldu. Madame Tussauds Londra Stüdyoları tarafından kısa listenin belirlenmesinin ardından listedeki isimlerle, menajerleriyle ya da yasal temsilcileriyle bağlantıya geçildi.
  • 13
    Balmumu figürler için hazırlık sürecinde hayatta olan kişiler için İstanbul, Barselona ve Los Angeles’ta 3 saati bulan detaylı fotoğraf çekimi ve ölçüm süreci yaşandı. Üç boyutlu modelleme aleti ile ünlülerin yüzlerinin maskı oluşturuldu.
  • 14
    Hayatta olmayan figürler için gerek görsel gerek yazılı arşivlerde uzun ve detaylı bir araştırma dönemi geçirildi. Aileleri veya yasal temsilcileri ile bir araya gelinerek yapılan toplantılar ve sohbetlerle o kişiyi daha iyi tanımak için titizlikle çalışıldı.
  • 15
    Figür isimleri belirlendikten sonra hangi döneminin, hangi duruşunun figürleştirileceği tartışmaları da oldukça zaman alan ve bir o kadar da önemli bir süreç.
  • 16
    Üretim aşamasında bir heykeltıraş tarafından üç boyutlu modellemeyle oluşturulan mask ve diğer ölçümler baz alınarak kilden büstler hazırlandı. Bu büst temel alınarak çıkarılan kalıpların içine balmumu döküldü.
  • 17
    Saç ve kaşlar gerçek saçlardan tek tek ekilerek uzman ekip tarafından aslına uygun saç stili oluşturuldu. Diş ve gözler için gerçeğe en yakın görüntüyü verecek materyaller seçildi. Göz rengi, Madame Tussauds’nun dünya üzerindeki bütün göz renklerini içeren geniş göz rengi tasarım skalası esas alınarak belirlendi. Özel bir teknikle uygulanan boyalarla kılcal damarlar, çizgiler tek tek elle işlendi.
  • 18
    Bazı ünlüler orijinal kıyafet ve aksesuarlarını bağışladı. Diğerleri için Londra Stüdyoları’ndaki moda ofisi figürün tasvir edildiği tarihe ve döneme uygun tüm kıyafet ve aksesuarların özel olarak üretilmesini sağladı. Örneğin Zeki Müren’in figüründe kullanılan kıyafet TEV tarafından sağlanan aslına uygun bir şekilde Londra’da yeniden üretilirken, Arda Turan ve Hidayet Türkoğlu orijinal formalarını, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bursin de kendi kıyafetlerini hibe ettiler.Figürlerin üretim süreci boyunca ünlüler ya da temsilcileriyle sürekli iletişim korunarak, her aşamada onayları alınarak ilerlendi.
  • 19
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız