Oscar'a aday gösterilen En iyi 8 film hakkında her şey

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen ve bu yıl 91. kez sahiplerini bulacak olan Akademi Ödülleri’nin adayları açıklandı. En iyi film dalında; Black Panther, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma, A Star Is Born ve Vice aday gösterildi. İşte 24 Şubat'ta düzenlenecek olan Oscar Ödül Töreni öncesi 8 film hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberler 22.01.2019 - 21:26

  • 1

    The Favourite

    Türkiye'de 8 Şubat 2019 tarihinde seyircilerle buluşacak olan filmin başrollerini The Night Manager dizisinin Altın Küre ödüllü yıldızı Olivia Colman, Oscar sahibi Rachel Weisz ve Aşıklar Şehri filmindeki performansı ile geçtiğimiz yıl Oscar ödülüne layık görülen Emma Stone üstleniyor.
  • 2

    The Favourite

    Köpek Dişi, The Lobster ve geçtiğimiz sene de Kutsal Geyiğin Ölümü filmiyle karşımıza çıkan, Oscar adaylığının yanı sıra Cannes'dan Altın Palmiye adaylığına layık görülen Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un imzasını taşıyan filmin kadrosunda Nicholas Hoult, Emmy ödüllü Mark Gatiss, James Smith, Joe Alwyn ve Jenny Rainsford gibi isimler de yer alıyor.
  • 3

    The Favourite

    Senaryosunda Deborah Davis ve Tony McNamara imzası taşıyan film 18. yüzyılın başlarında İngiltere’de hüküm süren Kraliçe Anne’in kraliyet entrikaları, ihtirasları, kıskançlıkları ve ihanetleri içeren müstehcen ve iğneleyici hikayesini anlatıyor.
  • 4

    The Favourite

    Hikayenin merkezindeki Kraliçe’nin (Olivia Colman), sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill (Rachel Weisz) ile olan ilişkisi, Düşes’in genç kuzeni Abigail’in (Emma Stone) gelmesiyle tepetaklak olur. Kraliçe ve sarayı etkilemeye çalışan iki kadın arasındaki güç dengeleri çok geçmeden değişecektir.


  • 5

    The Favourite

    Birçok ödülü kazanan yapım, sadece İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde (BIFA)En İyi Film, En İyi Yönetmen (Yorgos Lanthimos), En İyi Kadın Oyuncu (Olivia Colman) dahil omak üzere toplam 10 kez kürsüye çıktı.
  • 6

    Green Book

    Akademi Ödülü adaylığı olan Viggo Mortensen ile Ay Işığı filmi ile Oscar’ı kazanan Mahershala Ali’nin başrolünü üstlendiği dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Peter Farrelly oturuyor.

  • 7

    Green Book

    Senaryosunu yönetmen Farrelly, Brian Hayes Currie ve Nick Vallelonga’nın birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Linda Cardellini, Don Stark, David An, Sebastian Maniscalco gibi isimler yer alıyor.
  • 8

    Green Book

    Oscar’da ödül kazanan ilk Müslüman olarak tarihe geçen Hollywood’un parlayan ismi Mahershala Ali, ntv.com.tr’ye özel verdiği röportajda yeni filmi Green Book’a dair açıklamalar yaptı. Filmde ünlü piyanist Dr. Don Shirley’i canlandıran Ali, “Böyle esrarengiz bir karakteri oynamanın zorluğu beni role çekti” demişti.


  • 9

    Green Book

    Yeşil Rehber, ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatıyor. Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için The Green Book isimli kılavuzdan yardım alır. Dr Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik nezaketle karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.
  • 10

    Black Panther

    Marvel kurgusal evreninin 16 Şubat 2018 tarihinde vizyona giren süper kahraman filmi Black Panther'in yönetmen koltuğunda Ryan Googler oturuyor. Film, Chadwick Boseman(T'Challa / Black Panther), Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker ve Andy Serkis gibi bol ödüllü oyuncuları kadrosunda bulunduruyor. ilmi.
  • 11

    Black Panther

    Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir.
  • 12

    Black Panther

    İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

  • 13

    Black Panther


    Sinema tarihinin en çok izlenen beş filminden (Avatar, Titanic, Star Wars: The Force Awakens, Avengers: The Infinity War) biri olan yapım, aynı zamanda Oscar tarihinde En İyi Film adayı olma başarısı gösteren ilk süper kahraman f
  • 14

    Bohemian Rhapsody

    Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

  • 15

    Bohemian Rhapsody

    76. Altın Küre Ödülleri'nde dram dalında En İyi Film ödülüne layık görülen biyografik dram filmi Bohemian Rhapsody'nin yönetmeni olan Bryan Singer,  çekimleri sırasında kovuldu. Singer'ın kovulma nedeni ise filmin Altın Küre ödüllü oyuncusu Rami Malek ile Bryan Singer arasında filmin çekimlerinin başladığı zamandan itibaren çıkan anlaşmazlıklardı.
  • 16

    Bohemian Rhapsody

    Oyuncu kadrosunda Rami Malek'in yanında Joseph Mazzello, Ben Hardy, Allen Leech ve Gwilym Lee gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmenliğini Dexter Fletcher yaptı. Rami Malek ve Lucy Boynton filmden sonra aşk yaşamaya başladı.
  • 17

    Bohemian Rhapsody

    Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, ayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.
  • 18

    Vice

    Vice, bir başkan yardımcısı olmasına rağmen dünyanın en güçlü insanlarından biri olarak gösterilen Dick Cheney’nin bu güce ulaşana kadar yaşadıkları beyaz perdeye aktarıyor.
  • 19

    Vice

    Dev bir petrol şirketinin CEO'su iken politikaya atılan ve bir dönem ABD Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney'yi Hollywood'un kılıktan kılığa girmesiyle ünlü Oscarlı aktörü Christian Bale canlandırıyor.

  • 20

    Vice

    Adam McKay'in yönettiği Vice, 76. Altın Küre Adayları komedi ya da müzikal dalında En İyi Film, müzikal ya da komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu (Christian Bale), sinema dalında En İyi Yönetmen (Adam McKay), en iyi senaryo, sinema dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, sinema dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerine aday gösterildi.

  • 21

    Vice

    Vice filminde oynadığı Dick Cheney rolüyle müzikal ya da komedi dalında en iyi erkek oyuncu Altın Küresi'ni kazanan İngiliz aktör Christian Bale, ödül töreninde yaptığı konuşmasında "Bu rolü nasıl oynayacağım konusunda bana ilham verdiği için Şeytan'a teşekkür ederim" dedi. Bale'in konuşması, ABD'li Cumhuriyetçiler tarafından tepki ve komplo teorileriyle karşıland

  • 22

    Roma

    Büyük Umutlar, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Y Tu Mama Tambien, Son Umut ve Yerçekimi gibi başarılı filmlere imza atan iki Oscar ödüllü Meksikalı yönetmen ve senarist Alfonso Cuaron imzalı Roma, ilk gösterimini yaptığı Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Altın Aslan'a layık görüldü. Film, Oscar'ın habercisi olarak görülen Altın Küre Ödülleri'nde de hem En İyi Yönetmen hem de Yabancı Dilde En İyi Film ödüllerini aldı.

  • 23

    Roma

    Netflix yapımı olan Roma, bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo'yu (Yalitza Aparicio) odağına alıyor ve zaman ve mekanın insanlar üzerindeki gücü ve etkisini konu ediniyor.

  • 24

    Roma

    Filmin baş kadın karakterini oynayan Yalitza Aparicio da en iyi kadın oyuncu adayları arasında. Asıl mesleği öğretmenlik olan Aparicio, ilk sinema filmiyle bu sanatın en önemli ödüllerinden birine aday oldu.
  • 25

    Roma

    Film, Aile içi çatışmaların ortasındaki genç bir hizmetçinin yaşadığı travmayı anlatırken, bir yandan da devletin el koyduğu köylülere ait araziler, öğrenci eylemleri, sokaklarda gelir adaletsizliğinin hissedildiği insan manzaraları vb. yoluyla bir dönemin politik portresini çiziyor.
  • 26

    A Star Is Born

    4 Oscar adayı başarılı oyuncu Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın başrollerini paylaştığı filmde Bradley Cooper, ilk kez yönetmen koltuğunda oturuyor. Kadrosunda Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Rafi Gavron, Michael Harney gibi oyuncuların da yer aldığı filmin senaryosunda Eric Roth, Will Fetters ve Bradley Cooper’ın imzası bulunuyor
  • 27

    A Star Is Born

    Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın düet yaptıkları Shallow adlı şarkıdan oluşan single, çıktığı ilk hafta 231 bin satış yaptı ve Billboard 200 listesnde bir numara oldu. Bu Gaga’nın bir numara yükselen beşinci albümü oldu. 

  • 28

    A Star Is Born

    Filmin yıldızı Lady Gaga, 2019 Eleştirmenlerin Seçimi (Critics’ Choice) En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Glenn Close ile paylaştı. 32 yaşındaki yıldız adı açıklandığında gözyaşlarını tutamadı.

  • 29

    A Star Is Born

    Bir Yıldız Doğuyor, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar... 


  • 30

    BlacKkKlansman

    Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Malcolm X, 25. Saat ve İçerideki Adam gibi filmlerle tanınan 2 Oscar adayı Spike Lee oturuyor.

  • 31

    BlacKkKlansman

    Star Wars evreninin Kylo Ren’i Adam Driver ve Ballers dizisiyle tanıdığımız John David Washington başrolü paylaştığı filmin kadrosunda Topher Grace, Laura Harrier, Ryan Eggold, Jasper Pääkkönen gibi isimler yer alıyor.


  • 32

    BlacKkKlansman


    Karanlıkla Karşı Karşıya, kenti ele geçirmeyi planlayan bir örgütü durdurmaya çalışan bir dedektifin hikayesini anlatıyor. Ron Stallworth, Colorado'da yaşayan Afro-Amerikan bir polis memurudur. Ortağı Flip Zimmerman ile birlikte çalışmaktadır. İkili Ku Klux Klan'ı durdurmak için mücadele vermektedir. Ron, örgütün şehri ele geçrime girişimlerini engellemek için gizlice örgütün içine sızmaya çalışır. Grupla iletişime geçen ve aşırı ırkçı biri gibi davranan Ron sonunda amacına ulaşır. Grubun toplantılarına katılmaya başlayan Ron, Klan’ın büyük kurucusu ile yakın ilişki kurar. Genç adam Ku Klux Klan'ına başarıyla sızmakla kalmayıp, yerel bölümün de başına geçer. Bu sırada Stallworth’un kimliğine geçen ortağı Zimmerman, ölümcül bir komployla ilgili bilgilere ulaşır. Peki Afro-Amerikan bir polis memuru, beyaz üstünlüğünü savunan bir örgütün içinde kimliğini gizli tutmayı nasıl başaracaktır?
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız