Sinemada haftanın filmleri (18 Ocak 2019)

Bu hafta Türkiye sinema salonlarında 4'ü yerli olmak üzere 8 film sinemaseverlerle buluştu. (Ceren ALA filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 18.01.2019 - 07:20

  • 1

    Çiçero

    Erdal Beşikçioğlu uzun zamandır Çiçero’nun hikayesini filmleştirmeyi düşünürken, iş arkadaşı ve dostu Serdar Akar’la bu düşünceyi paylaşıyor. Akar, Mustafa Uslu’ya haber ediyor. Gerisi çok hızlı ve planlı bir şekilde akıyor. Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Uslu, Hollywood’un uzun süredir yaptığı, gerçek olaylar ve karakterler üzerine filmler yapıyor. Yapımcı sineması denilen bu yapı bir yandan da sektörü geliştiriyor. Film, İkinci Dünya Savaşı’nda büyük rol oynayan ajan İlsyas Bazna’nın hayatının dışında, dönemin Alman hükümetinin kendi insanına uyguladığı zulmü de gözler önüne seriyor.Serdar Akar’ın yönettiği filmde Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik, Murat Garipağaoğlu, Ertan Saban gibi isimler rol alıyor.

    Çiçero fragmanı 

  • 2

    Glass

    M.Night Shyamalan ile ilgili ne düşünürsünüz? Bence kafası çok başka çalışan bir yönetmen. Onun filmlerinde, zaman onun yarattığı bir saate göre işler. Bazen yavaşlayan zaman ılık bir rüzgar gibi yanağınıza dokunur. Bir anda hızlanan zaman şiddetli bir fırtına gibi kalbinize çarpar. Altıncı His, Ölümsüz, İşaretler, Sudaki Kız, Ziyaret ve Mistik Olay gibi filmlere imza atan Shyamalan, en sevdiğim yönetmenler arasındadır. Çocukluğundan beri sinemayla haşır neşir olan ve Altıncı His’e kadar iki uzun metrajlı film çeken bu deli adam şimdi de iki filmi birleştiriyor. Son filmi “Parçalanmış” ile uzun zamandır uzak kaldığı gişe başarısını yakalayan yönetmen, hem bu filmin hikayesini hem de Bruce Willis ve Samuel L. Jackson’ın rol aldığı “Ölümsüz” filminin hikayesini aynı filmde birleştiriyor. Böylelikle biz de Parçalanmış’ın son sahnesinde Bruce Willis’i görmemizin boşuna olmadığını anlamış oluyoruz. “Glass” isimli yeni macerada güvenlik görevlisi David Dunn, 24 farklı kişiliğe sahip Kevin Wendell Crumb'ın izini sürmek için doğaüstü yeteneklerini kullanıyor. Shyamalan sinemasını sevenler mutlaka izlesin!

    Glass fragmanı 

  • 3

    Arakçılar

    Japon sinemasının üretken yönetmenlerinden Hirokazu Koreeda'nın orijinal ismi "Shoplifters" olan "Arakçılar" adlı yeni filminde, Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi, Miyu Sasaki ve Sasuke Ikematsu rol alıyor.

    Arakçılar fragmanı 

  • 4

    Üç Harfliler: Adak

    Siccin’in yönetmeni Alper Mestçi’den bir “Üç Harfliler” filmi daha! Cinlerin varlığının hayatın ve ahiretin tüm gerçeği olduğuna inanan ve inananları hiç utanmadan kandıran şirkçilere 666 kere izletilmesi gereken filmde yine alabildiğine korkunçluk var. Yönetmen 3 Harfliler serisinin bu filminde çıtayı daha da yukarıya taşıyor. bir av sırasında arkadaşını vuran ve onu tekerlekli sandalyeye mahkum eden genç adamın başına gelenlerini izleyeceğiniz filmde Ramazan Demir, Ceren Yılmaz, Ejder Özkarslıgil ve Simge Uluer başrolde.

    Üç Harfliler: Adak fragmanı 

  • 5

    Uçan Halı ve Kayıp Elmas

    Danimarka yapımı animasyon, aile mesleği olan terziliği reddederek bir gezgin olmayı kafaya koyan genç bir oğlanın hayalinin peşinden gitmesini anlatıyor. Animasyonun yönetmeni Karsten Kiilerich.

    Uçan Halı ve Kayıp Elmas fragmanı 

  • 6

    Borç Harç

    Yine bir Youtube fenomeni şansını vizyonda katlamaya devam ediyor. Oğuzhan Uğur, borç batağından kurtulmak için olmadık işlere girişen Murat karakterine hayat veriyor. Filmin yönetmeni Efe Hızır.

    Borç Harç fragmanı 

  • 7

    İmgeler ve Sözcükler

    88 yaşında, yaşayan bir efsane Jean-Luc Godard... Cannes’da Özel Altın Palmiye ödülü alan yönetmen, son dönemde çektiği deneysel filmlere yenisini ekliyor. Hakkıdır. Kelimelerin önemini hep önde tutan yönetmen bu kez sesleri de işin içine katıyor. Seyirciye günümüz dünyası ve politik olaylarla ilgili düşünme fırsatı tanıyor. Sıradışı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, böyle bir ustanın hatrına izleyin bence!

    İmgeler ve Sözcükler fragmanı 

  • 8

    Can Dostlar

    Bizim Köyün Şarkısı'nın yönetmeni Tuğçe Soysop ve oyuncu ekibinin yeni filmi Can Dostlar, parklarını Kötü Kazım'ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikâyesini anlatıyor. Selim Bayraktar, Berat Efe Parlar, Esat Polat Güler, Eda Döğer, Dora Dalgıç, Taha Sönmezışık ve Zeynep Ilgın Çelik oyuncu kadrosunda.

    Can Dostlar fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız