2019 resmi tatil günleri ve tatil planı önerileri

Yeni yıla doğru adım adım yaklaştığımız şu günlerde vatandaşlar yeni yıl heyecanını yaşarken, diğer yandan da 2019’daki resmi tatil günlerini merak ediyor. “Bu sene tatiller ne zaman? 2019 Ramazan bayramı ne zaman? 2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kaç gün tatil? 2019 tatil günleri? Yılbaşı ne güne geliyor? 2019 resmi tatiller? Bakanlar kurulu tatili uzattı mı? gibi birçok sorunuza cevap bulabileceğiniz ve tatil planınızı yapabileceğiniz rehber niteliğindeki yazı hazırladık. (Yazı: Serdar UZUN - serdar.uzun@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 21.11.2018 - 16:22

  • 1

    Çalışan kesim ve öğrenciler için bayramlar ve resmi tatil günleri her yıl özenle takip edilmesi gereken tatil günleridir. Hele ki bu tatiller hafta ortasına denk geliyor ve hafta sonu ile birleşiyorsa tadından yenmez hale gelir. Ancak Cuma ile başlayan bir bayram da bizleri hüzünlendirir çünkü bayram tatili, hafta sonu tatilinin içinde eriyip gidecektir. Bu yüzden her yılın tatil günleri çok önceden araştırılır ve seyahat planları yapılır.

  • 2
    2019 yılının resmi tatil takvimine ve tatil planı önerilerime beraber bir göz atalım...
  • 3

    1 OCAK 2019 SALI - YILBAŞI

    2019'un ilk tatili yılbaşında. Yılbaşı, 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Hafta sonuyla birleştirmek isterseniz 31 Aralık Pazartesi günü izin kullanarak 4 gün bir tatil yapabilirsiniz. İster yurtdışı, ister yurtiçi güzel bir kış kaçamağı için birebir...

  • 4

    23 NİSAN 2019 SALI - ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

    23 Nisan Ulusal Egemenlk ve Çocuk Bayramı 2019 yılında Salı günü kutlanacak. Pazartesi günü izin alınarak haftasonu tatiliyle birleştirmek suretiyle 4 günlük bir bahar kaçamağı yapılabilir. 23 Nisan'da çocuklar gibi şeniz.

  • 5

    1 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA - EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Günübirlik bir yerlere gidilebileceği gibi hafta ortasında resmi tatil olmasını fırsata çevirerek Perşembe-Cuma günleri ya da Pazartesi-Salı günlerinde izin kullanıp hafta sonuyla birleştirerek 5 günlük bir tatil planı yapılabilir. Baharın iyice kendini gösterdiği bu tarihlerde Ege-Akdeniz'e gidilebilir, kısa bir Avrupa kaçamağı da düşünülebilir. Haritayı açın ve adresinizi belirleyin.
  • 6

    19 MAYIS 2019 PAZAR - ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Pazar gününe denk gelyor. Hafta sonu tatil yapabileceğiniz gibi kutlamalara da katılabilirsiniz.
  • 7

    3-6 HAZİRAN 2019 - RAMAZAN BAYRAMI

    2019 Ramazan Bayramı Hangi Gün? 2019 Ramazan Bayramı, bu sene 3 Haziran Pazartesi günü arefe günüyle başlıyor. 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı'nın birinci günü, 6 Haziran Perşembe günü ise bayramın son günü. Yarım gün çalışılan arefe gününe ilave olarak 1.5 gün izin kullanılarak 9 günlük seyahate çıkılabilir. Asya, Amerika gibi uzun mesafedeki yerler için ideal bir tatil süresi...

    Kamuda çalışanlar için Bakanlar Kurulu bu tip durumlarda geçmişte aradaki 1-2 günü birleştirmişti ki, 2019'da da aynı durum gerçekleşirse kamu çalışanlarını izin kullanmaksızın 9 günlük tatil bekliyor.

  • 8

    15 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ - ŞEHİT VE GAZİLERİ ANMA GÜNÜ

    15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Günü, 2019'da Pazartesi gününe denk geliyor. İzin kullanmadan elimizde 3 tatil günü var. Türkiye'nin harikalarından Nemrut heykellerini hala görmediyseniz tam zamanı.

  • 9

    10-14 AĞUSTOS 2019 - KURBAN BAYRAMI

    2019 Kurban Bayramı Hangi Gün? 2019 Kurban Bayramı, bu sene 10 Ağustos Cumartesi günü arefe günüyle başlıyor. 11 Ağustos Pazar günü  Kurban Bayramı'nın birinci günü, 14 Ağustos Çarşamba günü ise bayramın son günü. 4 gün süren bayram için hafta sonuyla birleştirmek suretiyle 5 günlük Kurban Bayramı turlarına katılabilirsiniz. 

    2 gün izin kullanma durumunda ise haftayı tamamen kapatarak 9 günlük tatile çıkabilirsiniz. Doğu Karadeniz'i dolaşmak için en güzel mevsim. 

    Kamuda çalışanlar için Bakanlar Kurulu bu tip durumlarda geçmişte aradaki 1-2 günü birleştirmişti ki, 2019'da da aynı durum gerçekleşirse kamu çalışanlarını izin kullanmaksızın 9 günlük tatil bekliyor.

  • 10

    30 AĞUSTOS 2019 CUMA - ZAFER BAYRAMI

    30 Ağustos Zafer Bayramı, 2019 yılında Cuma gününe denk geliyor. İzin kullanmaksızın dilerseniz 3 günlük tatil yapabilir, dilerseniz Zafer Bayramı kutlamalarına katılabilirsiniz. Bozcaada'daki bağ bozumu festivali, 3 günlük için güzel bir seçenek...

  • 11

    29 EKİM 2019 SALI - CUMHURİYET BAYRAMI

    29 Ekim Zafer Bayramı, 2019 yılında Salı gününe denk geliyor. Cumhuriyetin ilanının 96. yılını kutlayacağımız Salı gününde dilerseniz kutlamalara katılabilir, dilerseniz yarım gün çalışılan 28 Ekim Pazartesi günü izin kullanarak 4 günlük bir sonbahar tatil planı yapabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi tatil planlarınız arasında düşünebilirsiniz.

  • 12

    HAFTA SONU TATİLLERİ

    2019 yılı takvimini incelediğimizde toplam resmi tatil sayısı 121 gün olarak ortaya çıkıyor. Bunların 104'ünü hafta sonu tatil günleri oluşturuyor. Hafta sonuna denk gelmeyen resmi tatil günü sayısı ise 17 gün. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız