Çölde Mars deneyimi

Mars’a yolculuk etmemize biraz daha zaman var, bunun yerine uçsuz bucaksız kızıl kumlarıyla Mars’ı andıran Wadi Rum Çölü’nü ziyarete ne dersiniz? Brandlifemag.com editörlerinin gözünden çölde Mars deneyimi sunan Wadi Rum...

Haberler 21.01.2019 - 10:26

  • 1

    Ürdün’ün en büyük çölü olan Wadi Rum’un büyüleyici doğa manzaraları sanki Dünya’dan değil de başka bir gezegenden gibi görünüyor. Bu sayede de Ridley Scott’un Oscar adayı filmi The Martian dahil birçok film çekimine de ev sahipliği yapıyor. 

  • 2

    Filmi izlediyseniz Matt Damon’un canlandırdığı ve Mars’ta tek başına kalan karakterin yaşadığı küreye benzer özel yapıyı da hatırlayacaksınız. İşte şimdi, Wadi Rum Çölü’nün kızıl renkli kumlarının üzerinde Mars’ta yaşamanın nasıl olduğunu deneyimleyebilmeniz için ilhamını bu küre biçimli yapılardan alan bir glamping tesisi var.

  • 3

    Sun City Camp’in küre biçimli 20 çadırı fütüristik görünümleriyle uzay gemilerini andırıyor. Dört kişiye kadar konaklanabilinen bu 40 metrekarelik odacıklarda banyo ve en önemlisi, çöldeki diğer kamp alanlarında pek sık rastlanmayan klima sistemi de bulunuyor. Ama bu odalarda kalmanın en keyifli tarafı kuşkusuz göz alabildiğine uzanan çöl ve dağ manzarasına sahip terasları.

  • 4

    Çölde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Ata ya da deveye binmek, jip safari, sıcak hava balonu turu ve kaya tırmanışı bunlardan bazıları. Bu aktivitelerin birçoğu, çölde yaşayan yarı göçebe Bedeviler tarafından düzenleniyor. Böylece çölde konforlu bir konaklama yaşarken aynı zamanda hem çevreyi hem de çevrenin insanlarını tanımış oluyorsunuz.

  • 5

    Çölün gündüz görüntüsü kuşkusuz olağanüstü, ancak doğa ana geceleri de bambaşka bir gösteri sunuyor: yıldızlar. Sun City Camp’te konaklayanlar bu eşsiz deneyimi lüks bir oteldeymiş gibi konforlu bir biçimde yaşayabiliyorlar.

  • 6
    Çölün büyüsü, doğanın güzelliği, gecenin sessizliği ve yıldızların pırıltısıyla dramatik bir tatil deneyimi yaşamak ve kendinizi Kızıl Gezegen’e gitmiş gibi hissetmek isterseniz, Ürdün’ü mutlaka seyahat listenize eklemelisiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız