Pavlova tatlısı: Dışı çıtır, içi yumuşacık zarif tatlı

İlk kez bir balerinin tütüsünden esinlenilerek yapılmış Pavlova özellikle yaklaşan yaz mevsimi için ideal bir tatlı. Pavlova'nın hikayesini ve tarifini Brandlifemag.com yazarı şef Semi Lichy’den dinleyelim.

Haberler 24.09.2020 - 13:39

  • 1

    Beyaz rengin en çok yakıştığı tatlılardan biri bence Pavlova. Sert bir görünümü olmasına rağmen dışı çıtır çıtır ve içi yumuşacık büyük bir bezedir kendisi, ayrıca içinde un ve yağ bulunmaz. Her meyve, her sos ve her şekerleme ile uyumlu ender tatlılardandır. Görünümü, sunumu bu kadar ilginç olan Pavlova'nın aslında hikayesi de ilginçtir.

    Zamanının en önemli balerinlerinden biri sayılan Anna Matveyevna Pavlova, 1926 yılında Yeni Zelanda ve Avustralya turnesine çıkar. Bu ziyaret Yeni Zelanda’da ‘yılın olayı’ sayılır. Rivayete göre, hakkında “Dansetmiyor, adeta uçuyor…” denilen Pavlova’nın şerefine, kaldığı otelin şefi bir tatlı hazırlamak ister. Balerinin bembeyaz tütüsünden etkilenen şef, bir balerin kadar hafif, kırılgan, narin bir tatlı yapmaya karar verir.

  • 2

    Tütünün ana şeklini, tatlının Fransız Bezesi’ne benzeyen tabanı oluşturur. Üzerindeki krem şanti katmanı ise tütünün üzerini kaplayan ince kumaşı temsil eder. İlk yapılan Pavlova’nın süslemesinde kullanılan kiviler ise Anna’nın giydiği tütünün üzerindeki yeşil gül yapraklarıdır. Tatlı o kadar çok beğenilir ki, hem Yeni Zelanda’da hem Avustralya’da, özellikle Paskalya gibi önemli zamanlarda kurulan kutlama sofralarında yerini alır ve her iki ülkenin de milli tatlısı olarak kabul edilir.

    Bu zarif ve leziz tatlıyı evde hazırlamak ister misiniz? İşte Pavlova tarifim...

  • 3

    MALZEMELER

    - 4 adet yumurta akı

    - 220 gr pudra şekeri

    - 1 çay kaşığı elma sirkesi

    - 1 küçük kutu sıvı krema

    - İstediğiniz meyve (çilek, kivi, muz vs.)

  • 4

    HAZIRLAMA YÖNTEMİ

    Yumurta aklarını cam bir çırpma kabına alıp mikserle çırpmaya başlayın. Kar haline gelip tepecikler oluşmaya başlayınca pudra şekerini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Şekerin tamamını ilave ettikten sonra 5 dakika daha yüksek devirde çırpın.

    Yağlı kağıda 20 cm’lik bir çember çizin. Kağıdı ters çevirin. Yumurta akını bu dairenin içine düzgünce döküp yayın. Ortasını hafifçe bastırıp bir çukur oluşturun.

  • 5

    Önceden 120 derece ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. Fırının kapağını hafif aralık bırakarak 2-3 saat boyunca soğutun.

    Soğuk kremayı (dilerseniz az pudra şekeri ekleyerek) mikserle çırpıp ortasındaki boşluğa koyun ve taze meyvelerle süsleyin. Kremayı servisten hemen önce koymalısınız. Yoksa kıtır mereng katmanı bir süre sonra krema ile yumuşayıp kıtırlığını kaybedecektir.

    Afiyet olsun.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız