Kırklareli'de sınırdaki cennet: İğneada Longoz Ormanları

Sakin, huzur dolu ve doğayla iç içe bir kaçamak yapmak istiyorsanız rotanızı Bulgaristan’ın kapı komşusu İğneada’ya çevirin. Brandlifemag.com editörlerinin kaleminden sınırdaki cennet İğneada...

Haberler 20.11.2018 - 10:59

  • 1

    Şehrin kargaşasından kaçıp bir iki günlüğüne de olsa bu stres ve kalabalıktan uzaklaşmak mı istiyorsunuz? Türkiye’nin en Batı ucunda gizlenen, minik, sakin kasaba İğneada, sadece bir hafta sonu süresince bile sizi doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle tazeleyecek.

  • 2

    İğneada ve çevresinde gezilecek birçok doğa mucizesi bulunuyor, ancak bunların en önde geleni Longoz ormanları. Kökleri suyun içinde olan ağaçlardan oluşan bu çok özel orman türü aynı zamanda 592 bitki ve 224 kuş ve birçok hayvan türüne ev sahipliği yapan, dünyanın sayılı ekosistemlerinden biri.

  • 3

    Özellikle doğa yürüyüşü yapmaktan hoşlanıyorsanız Longoz ormanlarının içinde kaybolana kadar saatlerce yürüyebilir, karşınıza çıkan yaban hayvanlarının fotoğraflarını çekebilir ve doğanın tam kalbinde olmanın tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Dilerseniz 2007’de Milli Park statüsü kazanan bu bölgeyi aracınızla keşfetmeniz de mümkün. Longoz ormanlarının içinde Bulanık Dere adlı bir dere ve Hamam, Saka ile Erikli Göl olmak üzere üç de göl bulunuyor. Turunuz sırasında her biri ayrı güzellikler sunacak bu noktalara uğramanızı mutlaka öneriyoruz. Ayrıca Mert Gölü’nde kano turu yapabilir ya da ormanda ATV safarisine çıkabilirsiniz.

  • 4

    İğneada’nın merkezi, küçük ve salaş bir sahil kasabası. Burada kahvenizi yudumlayabileceğiniz, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz samimi mekanlar ve konaklamak için ev pansiyonlar ile otel seçenekleri bulunuyor. İğneada’nın liman bölümü olan Limanköy de güneşi batırmak, yörenin leziz deniz ürünlerinin tadına bakmak için harika bir tercih olacak. İğneada Liman Restaurant özellikle önerdiğimiz bir restoran.

  • 5
    İğneada’nın çevresi de keşfedilmeyi bekleyen ilginçliklerle dolu. Demirköy’de bulunan Dupnisa Mağarası bunlardan en ünlüsü. Ormanın içindeki Sislioba Kalesi ve sazlardan yapılmış eski evler de tarih meraklılarının ilgisini çekebilir. Bulgaristan sınırında bulunan Beğendik Köyü’nü ziyaret ederek tam karşısındaki Bulgar köyü Rezova’yı da görebilirsiniz.
  • 6

    İstanbul’dan yaklaşık üç saatte varabileceğiniz İğneada’ya giderken yol üzerinde de birçok lezzet noktası göreceksiniz, gerek köy kahvaltıları gerekse kendi şaraplarını üreten bağ evleri yolculuğunuza renk katacak.

  • 7
    Şehre yakın ama bir o kadar da uzak bu kısa kaçamak ile ruhunuzun tazelendiğini hissedeceksiniz!
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız