Saklıkent'in beyazından Akdeniz'in mavisine kış triatlonu

Antalya'da 'Beyazdan Maviye' sloganıyla kış triatlonu düzenlenecek. 2 bin 200 rakımdaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde kayakla başlayacak triatlon, sporcuların bisikletle Konyaaltı sahiline inmesi ve burada denize girmesiyle sona erecek.

Haberler DHA 03.01.2019 - 10:30

  • 1
    Antalya Valiliği öncülüğünde ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin içinde yer aldığı Saklıkent Koordinasyon Kurulu'nun, Saklıkent Kayak Merkezi'nin hem kış hem de yaz turizminin geliştirilmesi amacıyla geçen yıldan itibaren başlattığı etkinliklere, sıra dışı bir yarışma da eklendi. Bu yıl ilk defa 9 Şubat'ta düzenlenecek yarışmada, sporcular kayakla başlayıp, ardından bisiklete binecek. Yarışma, denizde yüzmeyle tamamlanacak.
  • 2
    Yarışmanın içeriği itibariyle dünyada ilk olduğunu belirten Saklıkent Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, kış triatlonu sporlarına giren bu yarışmaya, bu yıl 70 sporcunun katılacağını söyledi. Altıner, sporcuların Saklıkent'te kayakla başlayıp, ardından bisikletle 50 kilometre mesafedeki Konyaaltı sahiline ineceklerini, denizde yüzmeyle yarışmanın tamamlanacağını kaydetti.
  • 3
    'Beyazdan Maviye' sloganı ve 'kay-sür-yüz' temasıyla düzenlenecek yarışmanın Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Triatlon Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirileceğini de belirten Altıner, "Dünyada başka bir örneği bulunmayan bu yarışmayla Antalya'da 1 saat içinde hem kayak yapılıp hem de yüzülebileceği mesajı vermek istiyoruz. Dünyada çok ses getirebilecek bir olay olarak düşünüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren 500'ün üzerinde sporcuyla bu yarışmayı devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.
  • 4

    5-6 OCAK'TA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞÜ VE ŞAMPİYONA

    Bu yıl Saklıkent'te, 5 Ocak'ta Antalya Kayak Şampiyonası yapılacak. 6 Ocak Pazar günü Sarıkamış Şehitleri anısına geçen yıl ilki yapılan yürüyüşün ikincisi düzenlenecek. Vali Münir Karaloğlu, 6 Ocak Pazar günü Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenecek yürüyüşe tüm Antalyalılara katılım çağrısında bulundu.

  • 5

    Vali Karaloğlu, her kurumun kendi imkanlarıyla personelin çocuklarıyla yürüyüşe katılmaları, şehitleri anmaları ve gençlere hissettirmeleri bakımından önemli olduğunu vurguladı.

  • 6
    Geçen yıl 2 bin kişinin Türk bayraklarıyla katıldığı ve kar üzerinde yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş etkinliği için bu yıl belediyeler ek otobüs seferleriyle ulaşım desteği sağlayacak. 27 Ocak itibariyle ise kar şenlikleri gerçekleşecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız