Steve Jobs ve Bill Gates'in kızları da rekabette (Babalarının izinde)

Bir dönem teknoloji dünyasına damgasını vuran rekabetin iki aktörü Steve Jobs ve Bill Gates'in kızları da benzer bir neden ile gündemde. Ancak ikilinin rekabeti babalarının aksine teknoloji dünyasından ziyade spor ile alakalı.

Haberler ntv.com.tr 18.01.2018 - 12:05

  • 1

    Biri dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı Apple yapan isimlerin başında gösterilen isim Steve Jobs... Diğer, teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates.

    Bu iki isim teknoloji dünyasına yön vermenin dışında yaşadıkları kıyasıya rekabet ile de sıklıkla basının gündemine oturmuştu. İki teknoloji devinin kurucusunun kızları ise benzer bir rekabetin içinde.  

  • 2
    2011 yılında kansere yenik düşen Steve Jobs'un  19 yaşındaki kızı Eve Jobs (solda) ve Bill Gates'in kızı Jennifer Gates (21), ABD'nin en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Stanford'un gözde öğrencilerinden. Babalarının izinden giden iki öğrencinin rekabeti ise teknoloji dünyasının oldukça dışında.
  • 3

    KIZLARIN REKABETİ BİNİCİLİKTE

    Babalarının aksine kişisel bilgisayar yarışının içinde olmayan ikili okulun binicilik takımının iki gözde sporcusu. Atla engelli atlama alanında sıkı mesai yapan ikili en iyi olmak için genç yaştan beri bu alanda eğitim görüyor. Bu spor dalı ile 6 yaşında tanışan Jennifer Gates'in formunu kaybetmemek için yoğun antrenman yaptığı biliniyor.  Palo Alto, Kaliforniya'da büyüyen Steve Jobs'un en küçük kızı Eve Jobs da bu spora genç yaşta gönül verdi.
  • 4

    UCLA'DAN STANFORD'A GEÇTİ

    İkili arasındaki rekabet aynı okulda bir araya gelmeleri ile start aldı. Halihazırda Stanford'da eğitim gören Gates, okulun binicilik takımının gözde sporcusuydu. Ancak üniversite eğitimine UCLA'da başlayan Jobs'ın daha sonra kaydını bu okula aldırması ile tatlı rekabet de start almış oldu.   

  • 5

    İLK DEFA 2015'TE KOZLARINI PAYLAŞTILAR

    Business Insider'da yer alan habere göre, ikili profesyonel olarak ilk defa Los Angelas'ta 2015'te yapılan turnuvada kozlarını paylaştı. İki teknoloji milyarderlerinin kızı en son Nisan 2016'da Miami'de gerçekleştirilen binicilik turnuvasında karşı karşıya geldi.
  • 6

    İKİ SPORCU AYNI ZAMANDA KOMŞU

    Aynı zamanda komşu olan Jobs ve Gates'in ABD'nin Florida eyaletinde bulunan yazlıkları birbirlerinden sadece bir sokak uzaklıkta. Gates Miami'deki yazlık evi için 2016'da 37 milyon dolar ödemiş, Jobs ailesinde olan karşı sokaktaki bina ise 15 milyon dolara satın alınmıştı.
  • 7

    MİLYARDER KIZLAR OKULU

    Stanford Üniversitesi sadece Jobs ve Gates'in kızlarına ev sahipliği yapmıyor. Milyarder Michael Bloomberg'in kızı Georgina da eğitimini burada alıyor ve en yakın arkadaşlarından birisi de Eve Jobs.

    (Soldan sağa: Eve Jobs,  Hannah Selleck, Georgina Bloomberg, ve Jessica Springsteen)  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız