Yahoo'nun tüm kullanıcılara ait 3 milyar hesabı çalındı

Yahoo, 2013 yılında meydana gelen bir veri ihlalinden dolayı tüm kullanıcı hesaplarının hack’lendiğini duyurdu.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 04.10.2017 - 01:36

  • 1

    Teknoloji şirketi Yahoo, geçen yıl bünyesindeki yaklaşık 3 milyar hesaptan bir milyarının sızdırıldığını açıklamış ve güvenlik açığı nedeniyle kullanıcılarından büyük tepki toplamıştı. Fakat, Yahoo en son yaptığı açıklamada her bir kullanıcının 2013 yılındaki siber saldırı nedeniyle mağdur olduğunu itiraf etti.

  • 2

    ABD'li telekomünikasyon şirketi Verizon'a satıldıktan sonra bu firmanın alt kuruluşlarından olan Oath adlı firmanın bir parçası oldu.

     Yahoo, şirketin Verizon ile entegrasyonu sırasında elde edilen istihbarat sayesinde kullanıcı hesaplarında daha fazla ihlal tespit ettiğini ve adli birimlerden de yardım aldığını belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

  • 3
    "Önemle belirtmek gerekiyor ki, Yahoo'nun Aralık 2016'da Ağustos 2013'te gerçekleşen siber hırsızlığı hırsızlığı duyurmuş ve bununla bağlantılı olarak tüm hesapları korumak için harekete geçmiştir. Şirket, hırsızlıktan beri şifrelerini değiştirmeyen tüm kullanıcıların bunu yapması için zorunlu tutmuştur. Ayrıca, Yahoo, şifrelenmemiş güvenlik soruları ve cevaplarını geçersiz kılarak bir hesaba erişilmesini geçersiz kılmıştır."
  • 4

    Yahoo, saldırıdan daha önce haberdar edilmemiş hesapları uyarmaya başlayacağını ifade etti.

  • 5

    KREDİ KARTI VE BANKA HESAP BİLGİLERİNİ ELE GEÇİREMEDİLER

    Yahoo'nun saldırıdan etkilenen 3 milyar dolayındaki diğer kullanıcılarını da bilgilendirdiği vurgulanan açıklamada, bilgisayar korsanlarının kullanıcılarının kredi kartı ve banka hesap bilgilerini ele geçiremediği kaydedildi.

  • 6

    Yahoo'nun Verizon'a 4,48 milyar dolarlık satışı haziranda tamamlanmış, satış anlaşmasının ardından Yahoo'nun elinde kalan varlıkları arasında Çinli e-ticaret devi Alibaba Group'taki yüzde 15 ve Yahoo Japonya'daki yüzde 36'lık hisseler ile nakit stoklar ve çekirdek olmayan patentler kalmıştı.

    Söz konusu hisselere sahip olan Yahoo, yeni isminin "Altaba Inc." olduğunu açıklamıştı.

  • 7

    Şirketin CEO’su Marissa Mayer ise 23  milyon dolar ikramiye alarak emekliye ayrılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız