Günün öne çıkan 10 haberi (11 Ocak 2019)

11 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 11.01.2019 - 18:58

  • 1

    1. ''HİÇBİR ZAMAN POPÜLİZM BATAKLIĞINA SAPLANMADIK''

    ''AK Parti Trabzon Aday Tanıtım Toplantısı''nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın siyasetçiye, siyaset kurumuna güvenlerini sağladık. Bunu da verdiğimiz sözleri yerine getirerek başardık. 3-5 oy daha fazla alabilmek için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık'' dedi.

  • 2

    2. TÜRK HEYETİ ABD'YE GİDİYOR

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet 5 Şubat'ta ABD'ye gidiyor. Washington'da yapılacak toplantıda Suriye, PKK ve konsolosluk konularının ele alınacağı öğrenildi.

  • 3

    3. "MİLYONLARCA BEZ TORBA VE FİLE DAĞITACAĞIZ"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilata seslenerek, "İlçe değiştiren 1,5 milyon seçmen var. Bunların 222 binden fazlası bizim üyemiz. Onları yakın markaja alacağız" dedi. Erdoğan, milyonlarca bez torba ve file hazırladıklarını, promosyon olarak dağıtacaklarını söyledi.

  • 4

    4. BELEDİYELERE POŞET GENELGESİ

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum imzasıyla plastik poşet kullanımının azaltılması için yerel yönetimlere genelge gönderildi.

  • 5

    5. BOLTON'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD ile Türkiye'nin askeri düzeydeki görüşmelerinin haftaya devam edeceğini söyledi. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Türkiye ile birlikte Suriye'deki durumun kötüleşmesini engellememiz kritik öneme sahip. Türkiye ile görüşmelerin her iki tarafın kabul edeceği sonuçlar doğurmasını umuyoruz" dedi. 

  • 6

    6. AVRUPA ALARMDA: BİR GÜNDE YARIM METRE KAR YAĞACAK

    Avrupa sert kış koşullarıyla mücadele ediyor. Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Almanya'da kar nedeniyle ordu göreve çağrıldı. Rusya ve Gürcistan ise dondurucu soğukların pençesinde.

  • 7

    7. KARTTA TAKSİT SAYISI DÜZENLEMESİ

    BDDK, fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında taksit sınırını 3 aydan 9 aya çıkardı. BDDK'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliğin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

  • 8

    8. DÜNYA ALARM VERİYOR (2018'DE SICAKLIK REKORU)

    Bilim insanları okyanusların daha önceki tahminlerin aksine çok daha hızlı ısındığını ve deniz seviyelerinin bu yüzyılın sonuna kadar yüzde 30 yükselmesinin beklendiğini açıkladı. 2018 denizlerde en sıcak yıl olarak kayıtlara geçti. Yapılan araştırmaya göre okyanuslar, sera gazları tarafından atmosfere hapsolmuş fazla ısının yüzde 90'ından fazlasını emiyor ve ısıyı oldukça etkili bir şekilde depoladığı için sera gazı emisyonları dursa bile okyanusların soğuması yıllar alıyor.

  • 9

    9. DENİZ ÇAKIR İFADE VERDİ

    Başörtülü kızlara bir AVM'de hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi. Çakır ifadesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor. Bir sanatçı bir kadını 'başörtülü, başörtüsüz' diye ayırmaz" dedi.

  • 10

    10. SİNEMADA HAFTANIN FİLMLERİ

    Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 7 film sinemaseverlerle buluştu. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız