Günün öne çıkan 10 haberi (16 Ocak 2019)

16 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 16.01.2019 - 16:50 Son Güncelleme : 16.01.2019 - 17:20

  • 1

    1. MÜNBİÇ'TE PATLAMA

    Suriye'de YPG/PKK'nın işgalindeki Münbiç'te patlama meydana geldi. Patlamada 4 ABD askeri, 9 sivil ve 1 PKK/PYD'linin öldüğü belirtiliyor. 20'nin üzerinde yaralı var. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

  • 2

    2. MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

    Merkez Bankası, yılın ilk toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24'te bıraktı.

  • 3

    4. AZİZ KOCAOĞLU'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden aday olabileceğini söyledi. CHP'de İzmir adayının açıklanması bir sonraki Parti Meclisi toplantısına kaldı.

  • 4

    4. MHP'Lİ ERHAN USTA'YA İHRAÇ

    MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK), Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın partiden ihracına karar verdi.

  • 5

    5. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ADRES KAYDI UYARISI

    İçişleri Bakanlığı, adres kaydı olmayan vatandaşların adres bildiriminde bulunmaları için iki gün kaldığı uyarısında bulundu. Kaydı olmayan 363 bin 555 vatandaştan 40 bin 804'ü ilçe nüfus müdürlüklerine güncel adres bildiriminde bulundu.

  • 6

    6. RUSYA'DAN GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

    Fırat'ın doğusunda oluşturulması gündeme gelen güvenli bölgeye ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye dahil, Suriye’nin komşuları ve tüm tarafların güvenliğini ve çıkarlarını gözeteceğiz" dedi.

  • 7

    7. GALATASARAY'DA 'OZAN KABAK' GELİŞMESİ

    Galatasaray transfer döneminde hareketli saatler yaşıyor. Daha önce takımda kalacağını açıklayan Ozan Kabak, Almanya yolunda.  Stuttgart, 11 milyon Euro karşılığında sarı-kırmızılı yönetimle el sıkışırken, 18 yaşındaki Ozan, Alman kulübüyle görüşme halinde. Galatasaray, transfer görüşmesini KAP'a bildirirken Ozan Kabak, 11 milyon euro bedelle Stuttgart tarihinin en fazla bonservis ödenen oyuncusu olacak.

  • 8

    8. NIKE'TAN AKILLI BASKETBOL AYAKKABISI

    Nike, bağcıklarını kendi kendisine bağlayabilen ve mobil uygulaması bulunan akıllı basketbol ayakkabısını görücüye çıkarttı.

  • 9

    9. MÜZEDE SELFIE GÜNÜ PAYLAŞIMLARI

    Geçen sene ilk kez 17 Ocak’ta yapılan Müzede Selfie Günü (Museum Selfie Day) artık bir gelenek haline geldi. Bu yıl 16 Ocak’ta (bugün) düzenlenen etkinlik Türkiye’den de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müzede dünya ile eş zamanlı olarak kutlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi müzelerde selfie çekip sosyal medya hesabında paylaşanlara çeşitli hediyeler veriyor. İşte aralarında Rahmi Koç'un da bulunduğu sosyal medyaya yansıyan Müzede Selfie Günü (Museum Selfie Day) paylaşımları

  • 10

    10. YENİ AKIMA KATILAN ÜNLÜ İSİMLER

    Sosyal medyada #10YearChallenge hashtag'i altında başlayan, 10 yıl öncesi ile sonrası fotoğrafların kolajlanarak paylaşılması akımına gnösteri dünyasının yerli ve yabancı ünlü isimleri de katılıyor. İşte 10 Year Challenge akımına katılarak fotoğrafları sosyal medyadan yayınlayan ünlü isimlerin kareleri...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız