Günün öne çıkan 10 haberi (16 Temmuz 2018)

16 Temmuz 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 16.07.2018 - 17:25 Son Güncelleme : 16.07.2018 - 17:39

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE TRUMP TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü. Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanmasının Suriye'de çözüm için işbirliğine önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.

  • 2

    2. OHAL SONRASI İÇİN YENİ DÜZENLEME

    OHAL uygulaması 18 Temmuz'da sona eriyor. AK Parti, OHAL sonrası süreçte terörle mücadelenin zaafa uğramaması için bir kanun teklifi hazırladı.

  • 3

    3. TARİHİ ZİRVE BAŞLADI

    Gözler Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki kritik zirvede. ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. İki lider Suriye ve İran başta olmak üzere birçok konuyu ele aldı.

  • 4

    4. ŞULE ÇET'İN KATİL ZANLILARININ İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

    Ankara’da bir plazadan şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili tutuklanan Çağatay A. ve Berk A.’nın mahkemede verdikleri ifadeleri ortaya çıktı. Şule Çet’le aynı odada olduğu belirtilen Çağatay A. suçlamaları reddederken; Berk A. ise olay esnasında dışarıda olduğunu savundu.

  • 5

    5. AK PARTİ'DEN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

    AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili ''Kulis bilgileri doğru değil. Gündemimizde sadece OHAL var. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. Ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum'' dedi.

  • 6

    6. MİT TIR'LARI DAVASINDA ERDEM GÜL'E BERAAT

    Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, "casusluk" suçundan yargılandığı MİT TIR'ları davasında beraatine karar verildi.

  • 7

    7. FRANSA'DAKİ KUTLAMALARDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

    Fransa'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı yenerek şampiyonluğa ulaşması kutlamalarında yaşanan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda 292 kişi gözaltına alındı.

  • 8

    8. "KORTEJ" İLK KEZ YURTDIŞI ZİYARETİNDE

    Dünyanın gözü Helsinki'deki tarihi zirvede. ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir araya getiren zirve başladı. Putin, Trump'la görüşmesinde bir "ilk"e de imza attı. ABD Başkanı Donald Trump'ın makam aracı "The Beast"le karşılaştırılan Putin'in "Kortej" isimli limuzin ilk kez bir yurtdışı ziyarete getirildi.

  • 9

    9. AREF'İ KOBRA YILANI ISIRDI

    Sihirbazlık gösterileriyle tanınan İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan ısırdı. Aref'in sağlığına kavuşması, panzehirin bulunmasına bağlı ve Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. Aref, Türkiye'deki ilk tedavisinin ardından özel uçakla Mısır'a gönderildi.

  • 10

    10. SON FİLMİNDEN MONTAJLA ÇIKARILACAK

    Cinsel taciz iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen Oscar’lı oyuncu Kevin Spacey’ye Hollywood kapıları kapandı. Vizyon tarihi için gün sayan son filmi Billionaire Boys Club’tan, başrol oyuncusu Spacey’nin sahnelerinin atılması beklenirken, filmin tanıtımı Spacey etkisi nedeniyle yapılamıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız