Günün öne çıkan 10 haberi (17 Ocak 2019)

17 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 17.01.2019 - 17:04

  • 1

    1. BAKAN ALBAYRAK: MARKETLERDE İSTEDİĞİMİZ RAKAMLAR YOK

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali disiplini kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirterek, “2019’da daha güçlü adımlar atacağız” dedi. Albayrak, marketlerde istenilen rakamların olmadığını, bunu konuşacaklarını söyledi.

  • 2

    2. BAHÇELİ'DEN 'SURİYE'DE TAMPON BÖLGE' AÇIKLAMASI

    MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın gereği neyse onu yaptıklarını söyledi ve "Birkaç belediye daha alalım diye ilçelerimizi çiğnemedik, el avuç açmadık aman demedik" dedi. Suriye'de güvenli bölge tartışmalarına da değinen Bahçeli, "Şartları, sınırı, biz belirlemişsek mesele yok" diye konuştu. MHP liderinin konuyla ilgili bazı soruları da oldu.

  • 3

    3. BREXIT "B PLANI" OYLAMASININ TARİHİ AÇIKLANDI

    İngiltere'de hükümetin Brexit konusundaki "B Planı" 29 Ocak'ta parlamentoda oylanacak. Başbakan May parlamentoda yapacağı konuşmada "B Planı"nı açıklayacak.

  • 4

    4. NTV EKİBİ MÜNBİÇ SINIRINDA

    Aylar sonra dün, Münbiç'te bombalı saldırı düzenlendi. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda aralarında Amerikan askerlerinin de bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetmişti. NTV ekibinden Merih Ak ve Burak Uygun Cerablus'ta, Münbiç sınırından izlenimlerini aktardı.

  • 5

    5. CHP'DE İZMİR DÜĞÜMÜ

    Yapılan 6 Parti Meclisi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyemeyen CHP, düğümün çözülmesi için yeniden parti örgütü ve bölge milletvekillerinin görüşünü alacak.

  • 6

    6. KREDİ KARTI BORÇLULARI İÇİN 2 YENİ ADIM DAHA

    Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırmasında iki önemli değişikliğe gitti. Başvuru kolaylaştı, kapsam genişledi bazı esneklikler getirildi. Vatandaşların taleplerine daha hızlı yanıt verebilmek için diğer bankalardan belge getirilmesi zorunluluğunu kaldıran Ziraat Bankası, dün önemli bir adım daha attı. Şubelere gönderilen yazıda müşterilerden sadece gelir belgesi istenmesinin yeterli olduğu bildirildi. Böylece borç bulunan kartların her biri için ekstre çıkarma zorunluluğu ortadan kalktı. Azami kredi tutarı taksitli alışverişler de dahil kredi kartlarının borcunun tamamını kapsayacak. Kredi kartının 31 Aralık 2018 ekstresine yansımayan geleceğe dönük taksitler de kapsama alındı. 

  • 7

    7. "OZAN ASLINDA BAYERN MÜNİH İÇİN TRANSFER EDİLDİ" İDDİASI

    Galatasaray'ın 12 milyon euro bonservis bedeli ile Almanya'dan Stuttgart'a sattığı Ozan Kabak'ın aslında Bayern Münih'e gitmek için ilk adımı attığı iddiası Alman basınında yer aldı.

  • 8

    8. RUSYA'DAN 'POSEIDON' HAMLESİ

    Son dönemde askeri teknolojilere ciddi yatırımlar yapan Rusya'dan ABD basınında çok konuşulan bir hamle geldi. Hükümete yakında TASS'ta yer alan habere göre, Rusya, 30 adet insansız nükleer kapasiteli denizaltısını donanmasına katmaya hazırlanıyor. 

  • 9

    9. OSMANLI DÖNEMİ ARŞİVİ AÇILDI

    Osmanlı dönemine ait pek çok fotoğraf arşivden çıktı, dijital ortama aktarıldı. Getty Araştırma Enstitüsü, dijitalleştirdiği Osmanlı dönemi fotoğraf koleksiyonunu ücretsiz kullanıma açtı. Arşiv, Fransız koleksiyoncu Pierre de Gigord’un 1980’lerde Türkiye’ye yaptığı seyahatler sırasında topladığı 19. yüzyıl ve 20. yüzyıl başlarına ait Osmanlı dönemi fotoğraflarını içeriyor.

  • 10

    10. 10 YEAR CHALLENGE HAKKINDA İLGİNÇ İDDİA

    Sosyal medyada #10YearChallenge hashtag'i altında başlayan, 10 yıl öncesi ile sonrası fotoğrafların kolajlanarak paylaşılması akımına gösteri dünyasının yerli ve yabancı ünlü isimleri de katılıyor. Ancak TechHumanist'İn yazarı Kate O'Neill'dan Wired editörü Nicholas Thompson'a birçok teknoloji yazarı bu etiketle paylaşılan fotoğraflarla yaşlanma üzerine yüz tanıma algoritması yazmak için data toplandığını iddia ediyor. Bu iddialar akımın Türkiye'de de ses getirmesinden sonra gündemde. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız