Günün öne çıkan 10 haberi (17 Temmuz 2018)

17 Temmuz 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 17.07.2018 - 17:34

  • 1

    1. BEDELLİ ASKERLİK TEKLİFİNİN AYRINTILARI BELLİ OLDU

    Bedelli askerlikle ilgili düzenleme bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlik'te yaş, ücret ve zorunlu eğitim gibi ayrıntıları içeren teklifin torba yasaya ekleneceğini açıkladı. Turan, "25 yaş ve 15 bin lira öngörüsüyle hazırlandı" dedi. Bedelli askerlikten yararlananlara 25 günlük temel askeri eğitim şartı da getirilecek.

  • 2

    2. BAKAN BERAT ALBAYRAK: YENİ YAPILANDIRMA GÜNDEMDE YOK

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yeni bir yapılandırma ya da borç ötelemesi gibi değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır" dedi.

  • 3

    3. KILIÇDAROĞLU: İKİ 15 TEMMUZ VAR

    15 Temmuz mesajına yönelik eleştirilere yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Daha düne kadar kontrollü darbe diyordu dediler. İki 15 Temmuz var; bir halkın 15 Temmuz'u iki sarayın 15 Temmuz'u" ifadelerini kullandı.

  • 4

    4. ALTIN ÖDEME ARACI OLDU

    Altın da artık nakit ödeme aracı oldu. İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ (Takasbank), Kişiden Kişiye Altın Transfer Sistemi'ni bugün itibarıyla müşterilerinin hizmetine sundu. Altın hesaplarının mobilite kazandığı sistemle artık altın yastık altından çıkıp nakit ödeme aracı olacak. Sistemle, en az 1 gramdan başlamak şartıyla, üst limit olmaksızın hesaptan hesaba altın transfer edilebilecek. 

  • 5

    5. TRUMP'A SERT ELEŞTİRİLER

    Helsinki'de Rusya lideri Putin ile gerçekleştirdiği zirve sonrası ABD Başkanı Trump'a Hollywood yıldızları ateş püskürüyor. Amerikan İstihbaratı yerine Putin'in tarafını tutan Trump için "Hain, moron, kukla ve korkak" gibi ifadeler kullanan yıldızlar arasında "Kaptan Amerika" ile özdeşleşen ünlü oyuncu Chris Evans ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzeneger de bulunuyor. 

  • 6

    6. FACEBOOK, DÜNYA KUPASI'NIN 'EN'LERİNİ AÇIKLADI

    2018 FIFA Dünya Kupası’nın sona ermesiyle birlikte Facebook üzerinden turnuvayla ilgili yapılan paylaşımların istatistikleri paylaşıldı. 14 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen turnuva süresince Facebook’ta toplamda 383 milyon insan, Dünya Kupası ile ilgili 2,3 milyar etkileşimde bulundu.

  • 7

    7. BEŞİKTAŞ AVRUPA'YA TARAFTAR GÖTÜRMEYECEK

    Beşiktaş Avrupa deplasmanlarına taraftar götürmeme kararı aldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "UEFA'dan ceza alma ihtimalimize karşın, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa deplasmanlarına taraftarlarımızı götürmeyeceğiz" denildi.

  • 8

    8. BUGÜN 'DÜNYA EMOJİ GÜNÜ'

    Oxford Sözlüğü'nün 2015 yılında yılın kelimesi seçtiği emojiler, özellikle akıllı telefonlarla birlikte hayatımızda vazgeçilmez bir konuma sahip oldular. Shigetaka Kurita tarafından 1990'ların sonunda yaratılan emoji, özellikle son yıllarda artan akıllı telefon kullanımı ile birlikte küresel bir fenomene dönüştü. 

  • 9

    9. EĞLENCE DÜNYASININ EN ÇOK KAZANAN 100 İSMİ

    Forbes dergisi, 2017 yılında eğlence dünyasının en fazla kazanan 100 ismini açıkladı. Listenin zirvesinde Floyd Mayweather yer alırken, en çok kazanan oyuncu ise George Clooney oldu. Real Madrid'den Juventus'a transfer olan Cristiano Ronaldo ise Messi'nin gerisinde kaldı.

  • 10

    10. CHLOE AYLING: KAÇIRIP ZİNCİRLEDİ, KENDİME AŞIK ETTİM

    İngiliz manken Chloe Ayling, Milano’da kendisini çiftliğe kaçıran kişiyle iki gün boyunca şifonyere zincirli kaldıktan sonra aynı yatağı paylaştığını anlattı. Fidyeci Chloe’yi güle oynaya bıraktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız